Google Assistant

Google Assistant heeft een kleine, maar nuttige update gekregen. Je kan je interacties afbreken met een simpel “stop”-commando.

Goed nieuws voor wie de spraakwaterval van de Google Assistant sneller wil afbreken. Voortaan kan je hem met een simpele ‘stop’ het zwijgen opleggen als je hem niet meer nodig hebt. Die ‘Hey, Google’ hoeft er voortaan niet meer bij. Google heeft de update bekendgemaakt op zijn officiële Twitter-account

Het maakt stembediening van je meest gebruikte toestellen, zoals speakers en smartdisplays, gewoon eenvoudiger. Uit feedback van gebruikers is gebleken dat er soms verschillende pogingen nodig zijn om apparatuur met een ‘Hey, Google’ te activeren. Wanneer je per ongeluk een Google Home-toestel activeert, zal je het niet meer moeten laten uitspreken. Door eenvoudigweg “stop” te zeggen, zal de Google Assistant de boodschap begrepen hebben. 

Google Assistant zonder ‘wake words’ 

Google is al langere tijd aan het experimenteren met stemcommando’s die minder afhankelijk zijn van ‘wake words’ om de Assistant te activeren of een nieuwe opdracht te geven. Dat was vorig jaar het geval voor Android. De nieuwe feature draagt de codenaam Guacamole en één van de features is het woord “stop” om de interactie meteen af te breken. 

Een jaar eerder lekte Blue Steel uit. Die nieuwe interface liet je toe om de Google Assistant wakker te maken door alleen maar in de buurt te komen, via nabijheidssensoren. Zo zou je gewoon voor een smartdisplay kunnen gaan zitten om het te activeren, zonder dat je iets moet zeggen.  

Google heeft niet laten weten of de nieuwe “stop”-functie voortkomt uit een van die eerdere experimenten. Alleszins zijn we ervan overtuigd dat het alvast een ergernis wegneemt en dat is altijd positief.