Nieuws

Tesla stelt meer Superchargers open voor andere EV-merken

Superchargers
Wie elektrisch rijdt, maar geen Tesla heeft, kan nu toch zijn batterijpack opladen aan een aantal Superchargers in Frankrijk en Noorwegen.

Iedereen die dat wil, kan de locaties van de Superchargers raadplegen met de Tesla-app. Uit de screenshots die Tesla deelde, blijkt dat er een 20-tal nieuwe locaties werden toegevoegd in Frankrijk en nog eens 15 in Noorwegen.  

Sinds november vorig jaar is Tesla zijn Supercharger-laadinfrastructuur stilaan aan het openstellen voor andere elektrische auto’s. In eerste instantie ging het om 10 laadstations in Nederland. Alle Superchargers die in de app vermeld worden zijn toegankelijk voor EV-bestuurders uit België, Nederland, Frankrijk, Noorwegen en Duitsland. 

Superchargers tegen vergoeding 

Wagens die willen opladen aan Superchargers moeten over een Combined Charging System (CCS) beschikken. Die zijn uitgerust met Combo 1- of Combo 2-connectoren voor gemengde aansluitingen. Toch zal wie geen Tesla heeft een bijkomende vergoeding moeten betalen om “het opladen van een breed aanbod aan voertuigen te ondersteunen en de aanpassingen aan onze laadstations mogelijk te maken”, aldus Tesla. 

Op zijn supportpagina laat het merk weten dat het zal waken over mogelijke wachttijden aan zijn opladers. De toekomstige uitbreiding van de testfase zal dus afhangen van de capaciteit en de mogelijkheden. Tegelijkertijd zegt Tesla ook dat “een stijgend aantal gebruikers voor Superchargers het netwerk ook sneller zal doen uitbreiden”.  

Het doel is om uiteindelijk alle laadstations open te stellen voor eender welk EV. Het is Tesla’s missie om meer chauffeurs de overstap te laten maken naar elektrisch rijden. En uiteraard brengen die nieuwe Supercharger-gebruikers ook wel wat extra geld in het laatje. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business