Nieuws

Sony koopt gamestudio Bungie in concurrentiestrijd met Microsoft 

Bungie
Sony heeft gamestudio Bungie overgenomen. De Japanse techreus legt 3,6 miljard dollar op tafel voor de ontwikkelaar van onder meer Destiny.

Bungie werd in 1991 opgericht en brak in 1999 door met Halo: Combat Evolved, dat de eerste Xbox van Microsoft op de kaart hielp zetten. De studio maakte nog vier sequels, waarna de franchise werd overgedragen aan ontwikkelaar 343 Industries. De Halo-games bleven al die tijd wel exclusief voor Xbox en Microsoft Windows. 

Bungie vs. Microsoft 

Sony krijgt nu de rechten op de populaire first-person shooter-franchise Destiny in handen, waarmee het de concurrentie wil aangaan met Activisions Call of Duty. Sony wil zo blijven concurreren met Microsoft, dat onlangs Activision Blizzard (en dus ook Call of Duty) opkocht voor een duizelingwekkend bedrag van 68,7 miljard dollar.  

De kans bestaat dat Microsoft de Call of Duty-franchise op termijn niet meer zal laten verschijnen op de PlayStation-consoles van Sony. Destiny 2 en mogelijke vervolgtitels zullen volgens de Japanners dan weer niet exclusief voor PlayStation blijven. 

De overname door Sony is zeker opvallend te noemen, want het is de grootste overname die het techconcern de voorbije tien jaar deed. In het verleden gebeurde dat al met Naughty Dog (Uncharted) en Guerilla Games (Killzone). De nieuwe zet van Sony is de derde grote deal binnen de game-industrie in de voorbije weken. Naast de monsterovername van Activision Blizzard, volgde ook nog die van Take-Two, dat de mobiele ontwikkelaar Zynga inlijfde. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business