Nieuws

‘Continue watching’-menu op Netflix eindelijk leeg te maken 

Netflix
Netflix heeft eindelijk de mogelijkheid toegevoegd om je ‘Continue watching’-menu leeg te maken en ongewenste items te verwijderen.

Iedereen die Netflix gebruikt heeft het wel eens aan de hand: je start al dan niet per ongeluk een aflevering van een serie die je absoluut niet wil verder kijken. Toch blijft de thumbnail vervelend lang op je startpagina plakken onder ‘Continue watching’ (‘Verder kijken’). Zo krijgen je partner of vrienden die op bezoek zijn ook nog eens een blik in je (mogelijk beschamende) kijkgedrag.

Continue watching verwijderen

Je kijkactiviteit verwijderen kon al, maar dan enkel via de browserversie van Netflix. Dat is ook niet supereenvoudig. Het streamingplatform laat je nu expliciet je lijst met verder te kijken content leegmaken. Dat meldt The Verge. De optie “Remove from Continue watching”, verschijnt als een icoontje onder de titel van de content die je uit je lijst wil zwieren. Dat zal mogelijk zijn op alle web- en tv-versies van Netflix, net als voor de mobiele apps. 

Daarmee komt er dus een einde aan de vervelende opeenstapeling die ordefreaks al een hele tijd een doorn in het oog was. Voorheen verdwenen die half bekeken items wel na een poos, maar pas nadat ze vervangen werden door recenter geopende content. Ondanks dat de interface van Netflix de laatste jaren amper veranderd is, geeft het gebruikers wel weer wat extra’s om het overzichtelijker te maken. 

De optie is nog niet beschikbaar voor alle Netflix-gebruikers. Zie je geen verandering aan de menu’s in de app, dan zal je nog even geduld moeten oefenen. De functionaliteit wordt geleidelijk aan uitgerold naar alle regio’s. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business