Tinder

Tinder gaat oudere gebruikers niet meer extra aanrekenen voor Tinder+. De aanpassing komt er na een consumentenrapport.

Advertentie

Het verslag werd gepubliceerd na een onderzoek door Mozilla and Consumers International. De instantie toonde aan hoe sterk het tarief voor Tinder+ kan verschillen naargelang de leeftijd van de gebruikers.  

Voor zijn onderzoek gebruikte de consumentenbond undercoverpersonen in zes landen: Nederland, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, India en Brazilië. Ze meldden zich aan voor Tinder+ en rapporteerden vervolgens over de prijzen die zij voor de premiumfeatures betaalden. En wat bleek? Gebruikers tussen de 30 en 49 jaar oud betaalden gemiddeld 65,3 procent meer dan jongere klanten.  

De onderzoekers ontdekten dat er in Nederland wel 31 verschillende bedragen betaald werden voor Tinder+, variërend van 3,90 euro tot 22,72 euro. Gegevens van Belgische gebruikers duiken in het rapport niet op. Alleen in Brazilië werden er geen prijsverschillen vastgesteld. 

Tinder+ wordt gelijkgetrokken 

In een blogbericht dat Tinder zondag publiceerde, zegt het bedrijf dat het gaat stoppen met zijn prijszetting op basis van leeftijd. Het datingplatform zegt dat het zijn prijzen voor jongere gebruikers verlaagde om Tinder “betaalbaarder te maken voor schoolgaande jeugd of jongeren die nog niet zo lang werken”.  

De variabele prijzen voor premiumfeatures op basis van leeftijd werden al geschrapt in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Tegen het einde van het tweede kwartaal van dit jaar moeten de prijzen overal ter wereld gelijkgetrokken worden tussen verschillende leeftijdscategorieën.  

De appmakers zeggen ook van plan te zijn betalende features meer ‘à la carte’ aan te bieden, dan in abonnementen die meerdere premiumfeatures bundelen. Dat kan dan via de ‘coins’ die Tinder een tijdje geleden introduceerde.