Nieuws

16-jarige scalper verdiende al 1,7 miljoen dollar met PS5-consoles 

scalper
Een Amerikaanse scalper heeft zich rijk gemaakt met de doorverkoop van PS5-consoles. Max Heyden (16) verdiende zo al 1,7 miljoen dollar.

Het is en blijft een wansmakelijke praktijk: de al schaarse voorraden aan PlayStation 5-consoles opkopen en ze aan woekerprijzen te koop aanbieden. Scalper Heyden deed dat op zulke grote schaal dat hij er intussen al 1,7 miljoen dollar mee verdiend heeft. 

De tiener lijkt er zich allerminst voor te schamen. Hij deed zijn verhaal in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Daarin vertelt de jongeman uit New Jersey hoe hij in volle coronapandemie gestart is met het opkopen van PS5-consoles, maar ook Xbox Series X-toestellen. Hij bood ze dan voor het dubbele van de prijs te koop aan.

Scalper van schaarse goederen 

Heyden kocht de toestellen eerst zelf bij gewone winkels, maar door de chipcrisis werd dat almaar moeilijker. Vervolgens sloot hij zich aan bij een betalende Discord-groep, waar mede-scalpers elkaar op de hoogte hielden van nieuw beschikbare voorraden. Daar deelden de scalpers ook software (bots) om automatisch PS5-consoles te laten bestellen en zo normale consumenten te snel af te zijn. 

Na de spelconsoles breidde de tiener zijn praktijk uit naar Pokémonkaarten, halters en terrasverwarmers, veel verkochte items die door de coronacrisis schaarser waren geworden. 

Naar verluidt heeft Heyden zijn 1,7 miljoen dollar geïnvesteerd in een warenhuis om het scalpen te kunnen opschalen. Zolang de wetgevers tekortschieten, lijkt er niet meteen een eind te zullen komen aan de dubieuze praktijken. En dat is jammer, als je weet dat heel wat gamers met lege handen achterblijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business