Nieuws

Ferrari zet zijn zinnen op premium-chips van Qualcomm 

Qualcomm
Ferrari heeft een samenwerking afgesloten met Qualcomm. Die laatste moet de digitale transformatie van de Italiaanse constructeur versnellen.

De renstal uit Maranello heeft zijn zinnen gezet op de premium-chipsets van Qualcomm Technologies. Dat meldt persbureau Reuters. Daarmee moeten zowel de Ferrari’s op het circuit als die op de openbare weg grotere stappen kunnen zetten op vlak van cutting edge-technologie.  

Het raceteam uit de Formule 1 wil er zijn voordeel mee doen en technologie gaan ontwikkelen die in één klap voor de consumentenwagens gebruikt kan worden. Het gaat dan om gemeenschappelijke projecten, zoals een nieuwe digitale cockpit, zo heeft de Italiaanse autobouwer al laten weten. Hoe belangrijk de nieuwe samenwerking wordt voor de Formule 1, is niet duidelijk. Ferrari zet ongetwijfeld alles op alles om op termijn weer aan te knopen met de top.

Qualcomm als ideale partner 

Benedetto Vigna, de nieuwe CEO van Ferrari, had in november aangekondigd dat zijn bedrijf op zoek zou gaan naar technologische partnerships, in hun streven naar een cleanere mobiliteit. Dat vraagt om serieuze investeringen en partnerships zoals die met Qualcomm zijn dan een bijzonder interessante optie. 

“Innovatie vraagt erom dat toonaangevende bedrijven de handen in elkaar slaan. Dankzij deze overeenkomst verbreden we onze kennis en expertise rond digitale technologieën en web 3.0. Die hebben een groot potentieel voor de automotivewereld en de motorsport”, aldus Vigna. 

Het Snapdragon-logo zal voor het eerste te zien zijn op de F1-75-racewagen. De eenzitter van Ferrari zal op 17 februari onthuld worden in het hoofdkwartier te Maranello.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business