Nieuws

Google heeft smart lamp dLight gemaakt, voor medewerkers

Google smart lamp dLight
Na een onuitgebrachte hoofdtelefoon in 2017 heeft Google nu een smart lamp gebouwd voor zijn medewerkers die de naam dLight krijgt.

Een lamp met Google Assistant aan boord, het bestaat nu. Google heeft een eigen smart lamp gebouwd die de naam dLight heeft gekregen. De lamp zal waarschijnlijk nooit in de winkel te koop zijn aangezien het bedrijf de smart lamp voor zijn eigen medewerkers heeft ontwikkeld. De lamp verscheen dit weekend op Twitter nadat een designer bij Google, Ben Gold, de dLight aan de wereld toonde.

https://twitter.com/bengold/status/1491982105332666390

Google dLight

Bij de eerste indruk zie je meteen dat het een product van Google is. De stijl, randen en vormen doen je meteen aan Nest-producten en andere diensten denken. De basis waarop de lamp steunt heeft een ronde vorm. De lamp zelf is cylindrisch en kan naar wens gedraaid worden. Zo kan je de dLight bijvoorbeeld naar je gezicht toe zetten zodanig dat je beter in beeld komt bij videomeetings.

In de lamp huist ook Google Assistant, daarmee kunnen de medewerkers dus meteen vanop hun bureau alle slimme apparaten in hun huis besturen. De lamp wordt gevoed via een USB-C-poort.

Niet in de winkel

De lamp zal – naar alle waarschijnlijkheid – nooit in de winkel terechtkomen, schrijft Ben Gold op Twitter. Google heeft de dLight namelijk voor zijn medewerkers gebouwd. De techgigant deed dit in 2017 ook al met een hoofdtelefoon voor medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business