Edge 30 Pro

Motorola heeft de Edge 30 Pro toegevoegd aan zijn premiumfamilie. De allereerste smartphone met Snapdragon 8-chipset komt naar Europa.

Advertentie

De meest besproken feature van de Motorola Edge 30 Pro is wellicht het debuut van het supersnelle Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform op de Europese markt. De supersnelle chip moet ook de capaciteiten op vlak van 5G, AI-gaming, camera’s, WiFi 6 en WiFi 6E naar een hoger niveau brengen. 

Edge 30 Pro mikt op jongeren

De Edge 30 Pro moet vooral de jongere generatie aanspreken, bij wie de smartphone niet langer een secundair scherm is. Daarom werd er veel aandacht besteed aan het supersnelle display (144 Hz Max Vision OLED), met een schermdiagonaal van 6,7 inch. De Full HD-resolutie moet pixelvorming tegengaan. De audio werd onder handen genomen door de ingenieurs van Dolby Atmos. Zij hebben de smartphone uitgerust met twee krachtige stereospeakers.  

De nieuwste generatie van Qualcomms Adreno-GPU is een grafische krachtpatser en biedt volgens Motorola 30 procent meer vermogen en een 25 procent efficiënter energieverbruik. De smartphone werd uitgerust met een batterij van 4.800mAh. TurboPower Charging zorgt voor een laadcapaciteit van 68W, zodat je in amper 15 minuten tot 50 procent van je batterij kan opladen. Draadloos opladen kan aan 15W.  

Straffe camera’s 

Nog zo’n sleutelfeature zijn de camera’s. Twee lenzen met een resolutie van 50MP moeten scherpe ultra-widefoto’s en close-ups maken. Instant all-pixel focus zorgt ervoor dat 100 procent van de pixels helpen om beelden scherp te stellen (32 keer meer dan standaard). Dat zou dan de beeldkwaliteit ten goede moeten komen, ook wanneer er weinig licht is. Ook de OIS werd vernieuwd, om ongewenste trillingen te voorkomen, voor scherpere foto’s. Opvallend is dat de selfiecamera met 60MP een nog betere resolutie krijgt. 

Verder moet Ready For de integratie met Windows-pc’s verder uitbreiden en de Edge 30 Pro zal gaan draaien op een cleane versie van Android 12, zonder overbodige apps of zware skins. Tot slot is Motorola de eerste die het Snapdragon Spaces XR Developer Platform ondersteunt. Gekoppeld aan de Lenovo A3 ThinkReality-smartglasses, kunnen ontwikkelaars AR-brillen aandrijven met de nieuwe smartphone.

Beschikbaarheid en prijs

De Motorola Edge 30 Pro is vanaf vandaag beschikbaar in België in het Cosmos Blue en Stardust White, aan de adviesprijs van 799,99 euro. Ook interessant is dat Motorola tot en met 3 april een Lenovo Tab M10 cadeau geeft aan wie de Edge 30 Pro aanschaft. 

Intussen konden we op de redactie ook beschikken over een toestel. We delen de komende weken graag onze bevindingen in de review.