Nieuws

TikTok-video’s mogen voortaan 10 minuten duren 

TikTok
TikTok-creators mogen voortaan langere video's uploaden van ByteDance. De komende weken verlengt de app de maximale lengte naar 10 minuten.

In juli van vorig jaar werden de opties voor 15 en 60 seconden al uitgebreid naar een maximale videolengte van 3 minuten. Creators die daar nog geen genoegen mee namen, zien hun wensen nu dus vervuld. “We introduceerden het voorbije jaar al langere video’s om onze gebruikers meer tijd en ruimte te geven om video’s te creëren en om zelf vermaakt te worden”, zei een woordvoerder van TikTok aan NBC News

TikTok kijkt naar YouTube  

We zouden kunnen opmerken dat TikTok zijn roots een beetje verloochent door het format van hapklare, korte video’s te laten varen en de duur van filmpjes aanzienlijk te verhogen. Door de maximale lengte van video’s uit te breiden tot 10 minuten, mengt TikTok zich nog iets nadrukkelijker in de strijd met die andere videoreus, YouTube. Dat heeft met YouTube Shorts een gelijkaardig format voor korte snackfilmpjes. Daar is de maximale lengte wel nog 60 seconden. 

Het lijkt erop dat ByteDance met de wijziging ook iets oudere gebruikers wil aantrekken en mensen langer wil laten vertoeven op zijn app. ByteDance, de Chinese uitgever achter TikTok, gaat de update in de komende weken uitrollen. Wanneer we nu precies in de Lage Landen langere video’s zullen kunnen kunnen uploaden en bekijken, zal nog moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business