Nieuws

Jeep lanceert in 2023 eerste EV-model

Eerste elektrische Jeep
Automerk Jeep brengt in 2023 zijn eerste volledig elektrische voertuigen uit, met een volledig aanbod aan EV’s tegen 2025.

Jeep-fans kunnen vanaf volgend jaar met een eigen elektrische versie van de iconische wagens aan de slag. Dat meldde autofabrikant Jeep vorige week op een persevenement in Amsterdam, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Jeep, dat onderdeel is van het bedrijf Stellantis, stelde dat we volgend jaar in 2023 een elektrische versie met “nul uitstoot” mogen verwachten. Verder gaf Jeep nog geen informatie over het komende voertuig vrij. We zullen dus nog even moeten wachten op een naam. Bovendien weten we ook nog niet of het hier om een nieuw of bestaand model gaat.

Eerder bracht Jeep al hybride-varianten van enkele modellen binnen zijn bestaande reeks uit, waaronder de Wrangler. In 2023 komt het echter met het eerste voertuig dat enkel op een batterij rijdt. Halverwege 2024 zou de fabrikant tevens een elektrische versie van de Wrangler uitbrengen. Tegen 2025 zullen we ook EV- en hybride-uitvoeringen van alle andere modellen zien verschijnen, waaronder de Cherokee, Grand Cherokee en Wagoneer.

De shift naar elektrisch

Jeep volgt hiermee de trend die we bij ongeveer alle wagenfabrikanten zien. Ook zij lanceren nu een volledig eigen aanbod aan elektrische wagens. Het lijkt wel dat Jeep met deze zet wat later komt dan andere autofabrikanten. We kunnen de overstap naar elektrische voertuigen, hoe vroeg of laat deze ook valt, enkel toejuichen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business