Nieuws

Instagram haalt Boomerang en Hyperlapse uit appwinkels 

Boomerang
Image Credit: Instagram/Meta
De Boomerang- en Hyperlapse-apps van Instagram staan niet meer in de appwinkels van Apple en Google. Dat moet de focus ten goede komen.

TechCrunch meldt de strategische beslissing. Onder meer socialmedia-consultant Matt Navarra en verschillende Twitter-gebruikers (waaronder KenSchillinger en WFBrother) hebben als eersten opgemerkt dat de aparte apps voor Boomerang en Hyperlapse niet meer beschikbaar zijn in de appwinkels van Google en Apple.

Moederbedrijf Meta zegt in een reactie dat Instagram de sub-apps weggehaald heeft om “beter de focus te kunnen leggen op de hoofd-app”. Uit gegevens van Apptopia zou blijken dat Instagram de Boomerang- en Hyperlapse-app na 1 maart offline gehaald heeft. Nochtans was Boomerang volgens die bron nog relatief populair, met gemiddeld 26.000 downloads per dag. 

Boomerang en Hyperlapse 

Toch is de strategische beslissing niet echt verrassend te noemen. Instagram lanceerde Hyperlapse (2014) en Boomerang (2015) om de gebruikservaring van Instagram zo clean mogelijk te houden. In die periode konden nog niet alle smartphones goed overweg met zwaardere apps. Maar met de sterkere focus op video via Stories en Reels, is Instagram zich wat anders gaan positioneren om de concurrentie aan te kunnen gaan met Snapchat en TikTok. 

Intussen zijn Boomerang en Hyperlapse gewoon ingebouwde camera-features geworden. De krachtige smartphones van vandaag hebben daar geen enkele moeite mee. Dat Meta de sub-apps uit de appwinkels haalt, houdt perfect steek als je weet dat Zuckerberg en co ook de stekker uit IGTV getrokken hebben. Trends en technologie hebben ook die feature overbodig gemaakt. En toegegeven, dat je nu niet meer moet wisselen tussen verschillende apps, houdt met het oog op een meer gestroomlijnde ervaring ook perfect steek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business