Nieuws

Samsung lanceert nieuwe Galaxy A-smartphones op 17 maart

Samsung voegt deze week waarschijnlijk de Galaxy A73 en Galaxy A53 toe aan zijn budgetvriendelijke Galaxy A-reeks.

De lanceringsevenementen van Samsung zijn bijna niet meer bij te houden in 2022. Na de lancering van de Galaxy S22-reeks op 9 februari en de lancering van de Galaxy Book2 Pro tijdens MWC, staat er deze week al een derde lanceringsevenement op het programma. In de uitnodiging maakt Samsung al duidelijk dat er nieuwe Galaxy A-smartphones zullen worden aangekondigd.

De Galaxy A-reeks is de meer budgetvriendelijke productlijn van Samsung en haalt bijgevolg ook hogere verkoopvolumes dan de vlaggenschip S-modellen. Met deze lancering wil Samsung wellicht ook snel reageren op de lancering van de Apple iPhone SE 2022, die je nu al kan bestellen.

Galaxy A53 en A73

Hoe de nieuwe smartphones zullen heten houdt Samsung nog geheim. Maar wellicht zullen het de opvolgers zijn van de A72 en de A52 die vorig jaar rond lanceerden. Samsung houdt de naamgeving van zijn toestellen doorgaans eenvoudig, dus zullen de nieuwe toestellen waarschijnlijk gewoon ‘A73’ en ‘A53’ heten.

We gaven de Galaxy A52 en A72 vorig jaar goede punten, al waren we ook wel lichtjes teleurgesteld dat de duurdere A72 5G-ondersteuning miste. Dat zou volgens The Verge bij deze generatie worden aangepakt. Zowel de Galaxy A53 als A73 zullen normaal met 5G-ondersteuning komen. De chipset van de toestellen verschilt wel: voor de A73 zou Samsung beroep doen op chiptechnologie van Qualcomm, terwijl ze die voor de A53 zelf ontworpen hebben (Exynos 1200). Die strategie is wellicht de beste optie rekening houdende met de aanhoudende chipcrisis, en we zagen Samsung de S22-smartphones ook met verschillende chipsets per regio verschepen.

Verder zijn nog niet zo veel geruchten uitgelekt over de nieuwe Galaxy A-modellen. De A53 zou een 6,5”-display hebben, de A73 een flink 6,7”-display.

samsung galaxy A52
De Samsung Galaxy A52 krijgt waarschijnlijk een opvolger.

Lancering op 17 maart

Samsung zal het lanceringsevenement live uitzenden via zijn website en YouTube-kanaal. Wil jij als eerste de nieuwe smartphones bewonderen, hou dan 17 maart 15u zeker vrij. Uiteraard kan je dan ook alles wat je moet weten over de nieuwe Galaxy A-modellen op TechPulse lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business