Nieuws

Apple rolt Universal Control uit naar iPad en Mac

Universal Control macOS Monterey
Het is zover, met de uitrol van iPadOS 15.4 en macOS 12.3 kunnen gebruikers eindelijk aan de slag met Universal Control.

Bijna een jaar na de aankondiging van Universal Control op WWDC 2021, krijgen we de features eindelijk officieel naar iPad- en Mac-toestellen. Apple heeft in macOS Monterey 12.3 en iPadOS 15.4 Universal Control mogelijk gemaakt. Naast nieuwe emoji’s en verbeteringen rond Ruimtelijke Audio met ondersteunde AirPods zullen gebruikers dus vanaf nu ook hun toetsenbord en muis van de Mac kunnen gaan gebruiken op hun iPad en omgekeerd.

Universal Control

De nieuwe feature is waar heel wat fans al maanden op zitten te wachten. Al van bij de uitrol van macOS Monterey in oktober 2021 werd het duidelijk dat Apple nog niet klaar was. De iPhonebouwer liet dan eind december vorig jaar weten dat Universal Control klaar zou moeten zijn tegen de lente van 2022. Gegokt werd dat de feature dan mee zou komen in versies 12.3 van macOS en 15.4 van iPadOS, en zo geschiedde.

Met deze handige tool kunnen gebruikers gemakkelijk bestanden, tekst en andere zaken kopiëren en verslepen van en naar hun Mac of iPad. Het brengt de twee apparaten dichterbij dan ooit en al van bij de aankondiging in juni 2021 was het duidelijk hoe Craig Federighi zelf heel enthousiast was.

Mondmaskers & Face ID

Naast Universal Control zal je voortaan ook je mondmasker kunnen ophouden in combinatie met Face ID. Dat maakt iOS 15.4 nodig voor je iPhone. Je zal het de komende periode vermoedelijk een stuk minder nodig hebben, maar je weet natuurlijk nooit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business