Nieuws

Google Home krijgt een nieuw uiterlijk

Google Home Routines zijn kapot na nieuwe update
Google Home, het Android-platform waarmee gebruikers hun toestellen thuis kunnen bedienen, wordt in een nieuw jasje gestoken.

Het besturen van jouw smart home-toestellen belooft hiermee overzichtelijker en eenvoudiger te worden. Google lanceert een volledige herwerking van het uiterlijk van de Google Home-applicatie. Dat meldt techsite 9to5Google in een bericht. Gebruikers zouden hiermee in staat moeten zijn om hun toestellen sneller en makkelijker te kunnen bedienen.

Het nieuwe uiterlijk, dat deel uitmaakt van de 2.49-update, toont al jouw smart home-apparaten op één enkel scherm. De vormgeving van het venster zal meer weghebben van het controlepaneel van Android 11 dat gebruikers kunnen oproepen door op het startscherm naar beneden te swipen.

Credit: 9to5Google

De apparaten krijgen elk een eigen interactieve knop. Door op de knop te drukken kan je bijvoorbeeld lichten aan of uitzetten, of jouw speakers even op pauze zetten. Daarnaast zal je ook op deze knop zelf van links naar rechts kunnen swipen, wat je bijkomende controls geeft. Zo kan je dan lichten dimmen, of het volume aanpassen. Als je de knop langer ingedrukt houdt, dan krijg je alle mogelijke instellingen voor het toestel te zien.

Het nieuwe ontwerp voor de app wordt volgens Google in de komende weken uitgerold. Dat blijkt uit de release-nota’s voor de iOS-versie van de app. Het wordt dus nog heel eventjes wachten alvorens we er zelf mee aan de slag kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business