Nieuws

Google Docs-update geeft je optie om Gmail-concepten te maken

Gmail
© Unsplash / Solen Feyissa
Een nieuwe update van Google Docs geeft je nu de kans om in de tekstverwerker concepten voor Gmail op te stellen en deze naar je mailbox te sturen.

Geen zin meer om die lastige e-mails nog alleen op te stellen? Dan is daar nu een oplossing voor. Google maakte de nieuwe functie bekend op zijn Workspace-blog. Met deze feature kan je nu in een Google Docs-bestand een kader oproepen waarin je een e-mail kan opstellen. Zo kan je dus met meerdere mensen op een eenvoudige manier samen die moeilijke berichten opstellen zonder te knippen en plakken.

Om hiermee aan de slag te gaan moet je in het Docs-bestand een ‘@’-teken plaatsen. In het daaropvolgende menu zal je de optie krijgen om een E-mail concept op te stellen. Er verschijnt een kader waar je een ontvanger, CC, BCC, onderwerp en de tekst van je e-mail in kan geven. Zodra de mail afgewerkt is, kan je op het Gmail-icoon in de linkerbovenhoek klikken om het bericht in je mailaccount te openen.

De functie wordt vanaf vandaag uitgerold en zal in de loop van de komende weken beschikbaar worden. Alle Google Workspace-klanten en gebruikers met een G Suite Basic en Business-abonnement mogen zich aan de feature verwachten.

Credit: Google

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business