Nieuws

Maserati wil elektrische versie van al zijn wagens tegen 2025 

Maserati
Tegen 2025 wil Maserati al zijn sportwagens leverbaar maken met een elektromotor. Vijf jaar later moet de verbrandingsmotor zelfs baan ruimen.

De constructeur van luxewagens maakte dat donderdag bekend. Elke voertuig in zijn aanbod zal een elektrische variant krijgen tegen 2025. Die omschakeling naar elektrisch rijden wordt op gang getrapt met de GranTurismo Folgore, een EV-roadster met wel 1.200 elektrische paardenkracht aan boord. Die wil Maserati volgend jaar op de markt brengen.

Maserati stelt Folgore voor 

De pijlsnelle Folgore krijgt een begrensde topsnelheid van 306 km per uur en heeft minder dan 3 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km per uur te sprinten. Maserati heeft volgend jaar ook nog een elektrische versie van de Grecale SUV en Grancabrio GT op de planning staan.

Ook de SUV Grecale krijgt een elektrische aandrijflijn

Tegen 2025 wil het luxemerk ook nog EV-versies van de MC20, de Quattroporte en de Levante SUV op de markt brengen. De elektrificatie komt dus in een stroomversnelling, want de autobouwer laat weten dat het tegen 2030 geen wagens met verbrandingsmotoren meer zal verkopen.  

De dochterondereming van Stellantis Group wilde nog geen verkoopprijs kleven op de aangekondigde elektrische bolides. Wie het zich kan veroorloven en graag exclusief rijdt, zal zich wellicht niet door een stevig prijskaartje laten afschrikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business