Nieuws

OnePlus 10 Pro cameratest: hands-on met de Hasselblad Pro Mode

OnePlus 10 Pro zwart 3 camera's
Image Credit: OnePlus
TechPulse mocht alvast aan de slag met de OnePlus 10 Pro, voorzien van de Hasselblad Pro Mode voor fotografie.

Na enkele maanden geduld te moeten hebben zal de OnePlus 10 Pro eind deze maand eindelijk in België en de rest van Europa verschijnen. Onze redactie mocht enkele weken geleden alvast aan de slag met de camera’s van de smartphone in de botanische tuin van het Nederlandse Leiden. De samenwerking tussen OnePlus en Hasselblad gaat immers zijn tweede jaar in dat zorgt voor de nodige verbeteringen. 

De OnePlus 10 Pro is dit jaar voorzien van drie camera’s aan de achterkant, een standaard exemplaar van 48 megapixels en diafragma f/1.8, een 150 graden ultra-wide exemplaar van 50 MP en een 8 MP telephoto met diafragma f/2.4. Vooraan vinden we een 32 MP selfiecamera terug. Technologieën zoals de OnePlus Billion Color Solution maken het mogelijk om 10-bit kleurenfoto’s te maken die tot 64 keer meer kleur bevatten dan de 8-bit dat je in veel smartphones ziet. 

Tijdens de workshop, gegeven door National Geographic en Hasselblad Masters fotograaf David Peskens, gingen we aan de slag met de hoofdcamera van het toestel. De Hasselblad Pro Mode is deze generatie beschikbaar voor alle drie de camera’s, maar komt het meeste tot zijn recht in combinatie met de Sony IMX789 sensor door de ondersteuning van 12-bit RAW (oftewel RAW+). Beelden van de andere camera’s en modi kan je verwachten in onze uitgebreide review. 

OnePlus 10 Pro voorbeeldfoto’s

Onderstaande foto’s werden gemaakt met de OnePlus 10 Pro met 10-bit kleuren en 12-bit RAW instellingen. We pasten sommige instellingen lichtjes aan in Lightroom, maar merkten op dat de beelden er out-of-camera al zeer goed uitzagen.

Zo zijn de kleuren zeer natuurlijk en niet overdreven gesatureerd zoals we bij OnePlus-toestellen van enkele generaties terug wel eens merkten. Scherpstellen verliep ook vlot, mede dankzij de ingebouwde AI die automatisch zaken zoals bloemen kan herkennen. De scherpte zelf was ook uitstekend. Hoewel we geen foto’s maakten bij weinig licht, viel wel op dat het dynamisch bereik prima was, zoals te zien op de foto’s met veel tegenlicht. Natuurlijk verlies je bij het vergroten van de foto’s sneller aan kwaliteit dan bij een systeemcamera, maar voor online toepassingen (sociale media, blogging,…) is het resultaat zeker voldoende indrukwekkend. Je kan zelf oordelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business