Nieuws

Dyson lanceert luchtreinigende hoofdtelefoon Dyson Zone, prijs onbekend

Dyson Zone
Stofzuigerspecialist Dyson heeft de Dyson Zone gelanceerd. Een luchtreindigende hoofdtelefoon die er wel heel futuristisch uitziet.

Vandaag heeft het wereldbekende stofzuigermerk Dyson, de Dyson Zone, de luchtreinigende hoofdtelefoon onthuld. Het is Dysons eerste stap in draagbare technologie. De Dyson Zone is een ruisonderdrukkende, hifi-hoofdtelefoon die zowel geluid naar de oren, als een gereinigde luchtstroom naar de neus en mond brengt. Het is het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van luchtkwaliteit. Daarnaast pakt de Dyson Zone tegelijkertijd de stedelijke problemen van luchtkwaliteit en geluidsoverlast aan.

Jake Dyson: “Luchtvervuiling is een wereldwijd probleem – het treft ons overal waar we gaan. Thuis, op school, op het werk en onderweg, lopend, op de fiets of met het openbaar of eigen vervoer.

6 jaar & 500 prototypes later

De Dyson Zone luchtreinigende hoofdtelefoon komt voort uit meer dan 30 jaar expertise van Dyson in luchtstroom-, filtratie- en motortechnologieën en diepgaande kennis van de binnen- en buitenluchtkwaliteit. De compressoren in elke oorschelp zuigen lucht door de dubbellaagse filters en projecteren twee stromen gereinigde lucht naar de neus en mond van de drager via het contactloze vizier. De vorm van het vizier zorgt ervoor dat de gezuiverde luchtstroom dicht bij de neus en mond wordt gehouden en zo min mogelijk wordt verdund door externe zijwind. De Dyson Zone levert rijke, meeslepende audio en houdt ongewenst stadslawaai buiten dankzij geavanceerde actieve ruisonderdrukking (ANC – Active Noice Cancellation). Het heeft een neutrale frequentierespons, om muziek of audio natuurgetrouw na te bootsen zoals de maker het bedoeld heeft.

Het ontwikkelen van een contactloos vizier was een must voor Dyson engineers, om ongemak en irritatie te voorkomen die vaak kunnen ontstaan door volledig-contact alternatieven. Het contactloze vizier was daarom een ​​cruciaal element.

Een wetenschappelijke benadering

Dyson engineers hebben een geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem ontwikkeld. Samen met een reeks microfoons, de passieve demping van het apparaat en ANC vermindert het ongewenst omgevingsgeluid en motorgeluiden om thuis, op het werk en onderweg geavanceerde ruisonderdrukking te bieden. Grote, gebogen oorkussens vormen zich rond het oor van de luisteraar, met een schuimdichtheid en klemkracht van de hoofdband die zijn ontworpen voor zowel comfort als optimale ruisonderdrukking.

Ontworpen voor comfort

Elk hoofd is uniek. Voor Dyson’s eerste draagbare technologie moesten de engineers van Dyson op een nieuwe manier over comfort nadenken. Gedetailleerd onderzoek naar de hoofd- en gezichtsgeometrie betekende dat engineers konden meten hoe de Dyson Zone op verschillende hoofden zouden zitten en presteren. Ze onderzochten onder andere de klemkracht van de hoofdband, de geometrie en materialen van het vizier en de verstelbaarheid van het apparaat.

Geïnspireerd door de vorm en het ontwerp van een paardenzadel, is de Dyson Zone ontworpen om het gewicht over de zijkanten van het hoofd te verdelen in plaats van op de bovenkant. Een zadel buigt meestal over de ruggengraat van het paard en verdeelt de belasting gelijk aan de linker- en rechterkant.

De ontwikkeling van de oorkussens is om drie redenen belangrijk: comfort, stabiliteit op het hoofd en passieve demping. Schuim is een voor de hand liggende keuze voor oorkussens. Dyson engineers hebben goed gekeken naar de samenstelling van verschillende soorten schuim om het meest geschikte materiaal te kiezen op basis van dichtheid, mate van compressie en terugvering – die allemaal de manier veranderen waarop druk zich vertaalt naar het hoofd. Bij het kiezen van het optimale schuim voor de oor- en hoofdbandkussens was het belangrijk om een ​​balans te vinden tussen het comfort dat het biedt, de stabiliteit wanneer het naar het oor wordt gevormd, maar vooral het akoestische voordeel dat het biedt. Het kussen is doelbewust platter dan conventionele oorkussens voor zowel demping als comfort, en de kussens zijn schuin geplaatst in lijn met de hoek van het oor op het hoofd voor optimaal comfort.

Prijs en beschikbaarheid

De Dyson Zone wordt wereldwijd uitgerold vanaf het najaar van 2022. De timing zal per regio verschillen. De volledige productspecificatie en verdere details over beschikbaarheid in de Benelux zullen in de komende maanden worden aangekondigd. Ook officiële prijzen werden nog niet gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business