MSI business productivity laptops 2022

Ook in 2022 zet MSI weer volop in op de zakelijke laptopmarkt met verbeterde modellen en nieuwe toevoegingen.


Tijdens het MSIology: Determined to Succeed event op YouTube heeft MSI vandaag een reeks nieuwe laptops aangekondigd. Het gaat om updates voor bestaande modellen in de Summit, Prestige en Modern line-up en zelfs een nieuw exemplaar in de vorm van de Summit E14 Flip. Allemaal zullen ze voorzien worden van een 12e generatie Intel-processor. De Summit en Prestige-serie krijgen ook dit jaar het Intel Evo label opgeplakt. 

Summit Series 2022

De Summit Series is MSI’s topklasse Business & Productivity-laptop die ondertussen al enkele jaren meedraait en gekenmerkt wordt door het 360 graden scharnier en 16:10 beeldverhouding. Bekende modellen zijn de Summit E13 Flip Evo en Summit E16 Flip. Dit jaar komt daar echter de Summit E14 Flip Evo bij, waardoor MSI nog een extra formaat kan aanbieden. Waar de reeks voornamelijk voorzien is van Intel Iris Xe Graphics, is de E16 Flip ook beschikbaar met NVIDIA RTX grafische kaart (en dus geen Evo-label). Andere leuke snufjes zijn de vingerafdrukscanner en Tobii Aware, dat je scherm wazig maakt wanneer het nieuwsgierige blikken detecteert. 

Summit 14 EVO

Prestige Series 2022

Mag het wat meer zijn dan is er de op esthetiek gedreven Prestige Series. MSI kiest hier voor een traditionele beeldverhouding en zorgt zo voor meer mogelijkheden, zoals een 4K-display in het geval van de Prestige 15. De Prestige 14 Evo geeft je de optie te genieten van de voordelen van Evo, maar de Prestige 14 en 15 komen verder met de keuze tussen verschillende NVIDIA grafische kaarten voor extra prestaties. True Pixel-technologie zorgt voor accurate kleuren. 


Modern Series 2022

Voor de Modern Series werkte MSI samen met de Franse illustrator Lorraine Sorlet om vier verhalen te vertellen door middel van beelden die zijn geïnspireerd op liefde, werk en reizen. Het resultaat is een facelift voor de reeks in de vorm van een nieuwe behuizing die beschikbaar komt in Classic Black en Urban Silver. Als entry-level model levert het zo een goed uitziend product af met net iets minder functionaliteit, zoals een 180 graden flipscherm. Alle modellen hebben Intel Iris Graphics.

MSI Modern Series

Gerelateerde artikelen

MSI Summit E15 review: Geslaagde lancering

Met de MSI Summit E15 zet het bedrijf de eerste stappen in de zakelijke laptopmarkt. Het resultaat stelt niet teleur en mag er zeker zijn.

MSI Creator Z16 review: Creatief zijn op het hoogste niveau

De MSI Creator Z16 is een high-end laptop die zich richt op allerhande content creators, van fotografen tot YouTubers en zelfs gamers. Het moderne design en 16:10 display met levensechte kleurweergave zal hen ongetwijfeld kunnen overtuigen.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.