WhatsApp polls

Berichtenplatform WhatsApp rolt in een komende bèta-versie voor Android-toestellen een nieuwe camera-gebruiksinterface uit.


Android-gebruikers moeten dus niet verschieten als ze binnenkort een aangepast camera-overzicht te zien krijgen in WhatsApp. Dat werd door techsite WABetaInfo bekend gemaakt. Zij merkten in een nieuwe bèta-versie van de applicatie voor Android-smartphones een opgefriste interface voor de camera op. Op iOS is deze al even in gebruik, maar dat wordt dus binnenkort uitgebreid.

Enkele WhatsApp-gebruikers met de nieuwste bèta zagen de voorbije dagen een nieuw ontwerp bij het openen van hun camera. Zo krijgen de knoppen naast de sluiterknop meer ruimte, en wordt de flitser naar rechtsboven verplaatst. Ook het scherm waarbij je media kan kiezen ziet er lichtjes anders uit.

Credit: WABetaInfo

Voorlopig wordt de bèta-functie stelselmatig uitgerold naar de deelnemende Android-smartphones. Het is nog niet duidelijk wanneer dit uiteindelijk in de gewone applicatie van WhatsApp verschijnt. Naar alle waarschijnlijkheid zal het nog een maandje duren alvorens iedereen ermee aan de slag kan.Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.