Nieuws

Mailchimp slachtoffer van hack

mailchimp
Mailchimp, een e-mailplatform dat gebruikt wordt voor marketingdiensten, werd het doelwit van een hack gericht op crypto-portefeuilles.

Hackers hebben de data van verscheidene gebruikers op het platform buit gemaakt. Dat meldde Mailchimp aan techsite TechCrunch. Er zou gebruik zijn gemaakt van een interne tool van het bedrijf om zo toegang te krijgen tot de accounts. Het platform stelt de hack tijdig opgemerkt te hebben, maar naar verluidt gingen de criminelen toch met informatie van 102 accounts aan de haal.

De hack werd voor het eerst op 26 maart opgemerkt. Middels een succesvolle aanval wisten de cybercriminelen zich via inloggegevens van medewerkers in het netwerk te krijgen. Daar zouden ze 300 accounts hebben kunnen bekijken, waarna er van 102 data werd overgeheveld. Wat voor data dit juist was, is niet bekend. De hackers zouden wel phishing-aanvallen hebben doorgestuurd naar sommige mailinglijsten van gebruikers.

“Zodra we op de hoogte worden gesteld van een ongeautoriseerde toegang tot een account zullen we de eigenaar ervan op de hoogte brengen en onmiddellijk stappen nemen om verdere toegang te voorkomen”, aldus Chief Information Security Officer Siobhan Smyth van Mailchimp. “We raden ook tweestapsauthenticatie en andere veiligheidsmaatregelen aan voor onze gebruikers als extra middelen om hun accounts en wachtwoorden veilig te houden.”

Crypto-gemunt

Mailchimp stelde wel dat de hackers het op klanten gemunt hadden die met cryptomunten te maken hebben. Zo zouden enkele gebruikers van de crypto-portefeuille Trezor een mail hebben gekregen waarin ze op de hoogte werden gebracht van een data-inbraak. Daarna werden ze gevraagd om een nieuwe versie van de Trezor-software te downloaden. Hiermee zouden de hackers vervolgens toegang kunnen krijgen tot de crypto-portefeuilles van de slachtoffers. Trezor bevestigde maandag ook al de hacking-pogingen. Of de criminelen ook iets buit hebben gemaakt, is voorlopig onduidelijk. Daarnaast is het ook niet geweten welke andere diensten mogelijk het slachtoffer

beveiliginghackmailchimp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals