Nieuws

Windows 11 krijgt tabbladen voor Verkenner en meer

windows 11 standaardbrowser
Microsoft kondigt een reeks functies aan voor Windows, waaronder tabbladen voor de Verkenner en een integratie van Cloud PC’s in Windows 11

Windows 11 belooft binnenkort een stuk praktischer te worden. Dat meldt het bedrijf zelf in een bericht op zijn blog. Hier melden ze de komst van een boel nieuwe features die voor een meer gestroomlijnde werking en betere integratie van de verschillende diensten moeten zorgen. Op enkele van deze functies zitten we al een tijdje te wachten.

Zo introduceert Microsoft eindelijk officieel de implementatie van tabbladen voor Verkenner. In plaats van jouw bureaublad te moeten vullen met allerlei vensters bij het zoeken naar bestanden kan je dat binnenkort in slechts één venster gedaan krijgen met verschillende tabs. Vorige maand zagen we deze functie al in een preview build van Windows 11 opduiken. Ook bij Windows 10 zou dit al in de steigers hebben gestaan, maar werd het uiteindelijk stopgezet. Binnenkort kunnen alle Windows 11-gebruikers er dus mee aan de slag. Er is echter nog geen officiële releasedatum voor de functie vrijgegeven.

Credit: Microsoft

Daarnaast meldt het de komst van Windows 365 Boot en Switch aan. Met Windows 365 Boot kan je van een fysieke computer meteen inloggen in een Cloud PC. Deze kan je dan instellen als de hoofddesktop voor jouw computer. Dankzij Windows 365 Switch zijn gebruikers in staat om in Windows 11 te schakelen tussen hun eigen bureaublad en dat van hun Cloud PC. Dit werkt op dezelfde manier als het huidige wisselen tussen verschillende bureaubladen in Windows 11.

Credit: Microsoft

Verder verschijnen ook nog functies voor videogesprekken. Zo komen er onder meer een automatische bijwerking van het kader zodat je steeds in het midden staat, focus op jouw stem, stemhelderheid, vervaging van de achtergrond, en ‘eye contact’. Bij deze laatste wordt het oogcontact tijdens virtuele gesprekken verbeterd. Voor gebruikers met gehoorproblemen komen er ook live ondertitels aan voor alle audio-gerelateerde apps van Windows. Een exacte tijdlijn voor het verschijnen van deze functies is er nog niet.

Lees ook: Microsoft blokkeert upgrade Windows 11 als je Internet Explorer gebruikt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business