Nieuws

WhatsApp wil Communities toevoegen die groeps-chats samenbrengen

Peiling in Whatsapp
Zien onze groeps-chats in WhatsApp er straks anders uit? Als het van Meta afhangt wel. De ontwikkelaar experimenteert met Communities.

Volgens Meta-baas Mark Zuckerberg zelf gaat het om een “grote evolutie” voor de berichtenapp. Er circuleerde vorig jaar al een onafgewerkte versie van de app, maar de Meta-groep heeft het bestaan daarvan altijd ontkend. Tot nu. 

Communities overkoepelt groeps-chats 

Communities zal gebruikers toelaten om “al hun groeps-chats samen te brengen onder één paraplu, met een structuur die voor hen werkt.” Dat zegt WhatsApp in een blogpost. “Op die manier kunnen mensen updates ontvangen die naar de hele community verstuurd worden en tegelijkertijd kleinere groepsgesprekken voeren die voor hen van belang zijn.” 

WhatsApp heeft nog niet laten weten hoe die groepen dan precies moeten worden aangemaakt. Een woordvoerder zei wel dat Meta het idee heeft om hechte groepen beter te laten communiceren, op manieren die verder gaan dan de huidige chatgroepen. Meta gaat de feature later dit jaar testen in “een beperkt aantal landen”. Daarna wordt de update globaal uitgerold. 

Community-gevoel boven feeds 

In een Facebook-bericht liet Zuckerberg nog weten dat Communities een belangrijk focuspunt zal worden voor WhatsApp en Meta in het algemeen. Community-gevoel en initiatieven die mensen samenbrengen zouden belangrijker moeten worden dan de traditionele nieuwsfeeds en hun gekende features.  

Een woordvoerder van WhatsApp gaf ook nog mee dat gebruikers zich aan een hele reeks updates mogen verwachten. Zo zouden admins binnenkort berichten van anderen deelnemers uit de groeps-chat kunnen verwijderen en een limiet zetten op het doorsturen van berichten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business