Nieuws

Apple test 9 Mac-computers met M2-chips 

M2
Apple bereidt de lancering voor van nieuwe Mac-computers die een M2-chip onder de motorkap krijgen. Minstens 9 modellen worden getest.

De tweede generatie van de krachtige chipset die Apple in eigen huis ontwikkelde, is dus niet meer veraf. Dat meldt Mark Gurman van het persbureau Bloomberg. Apple is minstens 9 modellen uitgebreid aan het testen met vier verschillende M2-chips. Het heeft er dus alle schijn van dat Apple ze later dit jaar op de markt wil brengen. 

De tests hadden eigenlijk geheim moeten blijven, maar zoals dat zo vaak gebeurt, lekte de informatie toch. Apple test de Macs met M2-chips via thier party-apps uit de App Store. De logs van de ontwikkelaars geven ons een idee van wat we moeten verwachten van de volgende generatie M2-Macs. 

M2 wordt nieuwe krachtpatser 

Zo zou een van de apparaten een MacBook Air zijn. De M2-chip heeft 8 CPU-cores en 10 cores voor graphics. Dat zijn er twee meer dan bij de M1-chip. Uit voorgaande berichtgeving bleek al dat de volgende MacBook Air wellicht een stevig herontwerp krijg. Zo zou de behuizing een stuk dunner zijn en meer poorten krijgen, net als opladen via MagSafe. Daarnaast test Apple blijkbaar nog enkele Mac minis, met een M2- en M2 Pro-chip en een basisversie van de MacBook Pro, met dezelfde specificaties als de MacBook Air. 

Hoewel Apple de 14- en 16-inchversie van zijn MacBook Pro pas in oktober op de markt bracht, is de techreus volgens Gurman al nieuwe modellen beginnen testen met dezelfde afmetingen. Zij krijgen naar verluidt 64GB geheugen aan boord, ondersteund door M2 Pro- en M2 Max-chips. Die laatste heeft blijkbaar 12 CPU-cores en 38 grafische kernen (tegenover 10 en 32 in de huidige M1-modellen). 

Tot slot is er nog de nieuwe Mac Pro, die uitgerust wordt met de opvolger van de M1 Ultra. Dat is Apples krachtigste chip, die ook nog maar pas op de markt kwam. Die zit in de Mac Studio. Gurman geeft nog mee dat er geen garanties zijn dat Apple alle computers die het momenteel test ook effectief op de markt zal brengen. Los daarvan verwacht de analist wel dat de MacBook Air, Mac Mini en het instapmodel van de MacBook Pro nog dit jaar te koop zullen zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business