Nieuws

Webcam Apple Studio Display blijft ook na update teleurstellen

Een firmware-update voor de Apple Studio Display heeft niet de verhoopte verbeteringen aan de webcam met zich meegebracht.

De eerste reviews van de nieuwe Apple Studio Display kwamen tot een unanieme conclusie: de beeldkwaliteit en audio zijn geweldig, maar de webcam zit lang niet op hetzelfde niveau. Onder andere The Verge en Wall Street Journal hadden maar weinig lovende woorden over voor de webcam. Apple erkende de problemen en beloofde snel een firmware-update uit te rollen die de webcam aanzienlijk zou verbeteren. Die update zit in de laatste bètarelease voor macOS Monterey verstopt.

Wie de update al installeerde, kwam echter opnieuw teleurgesteld uit. Er zijn wel enkele verbeteringen aangebracht aan het uitsnijden van het beeld en het verminderen van het beeldruis, maar de belichting van de webcam blijft nog steeds een groot probleem. De webcam van de Apple Studio Display blijft ook na de update dus onder de verwachtingen presteren.

Pixels zeggen niet alles

Volgens 9to5Mac zit het probleem van de webcam niet in de software, maar in de lens zelf. Apple heeft een 12MP ultragroothoeklens gestopt in de Studio Display. Dat zijn evenveel megapixels als de selfiecamera van de iPhone 13, waar je wel scherpe selfies mee kan maken. Maar omwille van de Center Stage-functie moet de webcam het beeld digitaal bijsnijden om ervoor te zorgen dat je altijd centraal in beeld komt te staan. Die bewerking kost megapixels, waardoor het beeld minder scherp oogt dan wat het op papier zou moeten zijn.

Dit probleem valt helaas niet op te lossen met software-updates. Apple zou dan al een nieuw model van de Studio Display moeten brengen met een verbeterde webcam. Het is het schoolvoorbeeld dat je je niet altijd moet laten leiden door het aantal megapixels in een cameralens.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business