Nieuws

Eerste reviews Apple Studio Display: webcam stelt zwaar teleur

Na klachten over de teleurstellende kwaliteit van de webcam van de Studio Display, komt Apple met een oplossing.

De eerste reviews van de nieuwe Apple Studio Display sijpelen stilaan binnen. Zij die al aan de slag mochten met het beeldscherm van Apple bleven toch met een teleurgesteld gevoel achter. Men is wel zeer lovend over de 5K-beeldkwaliteit en de ingebouwde microfoon en speakers, maar de 12MP-webcam weet de verwachtingen totaal niet in te lossen.

De beelden van de webcam zijn korrelig en vooral in slecht verlichte ruimtes schiet de webcam hopeloos tekort. The Verge omschrijft het zeer treffend: “De webcam van de Apple Studio Display maakt iedereen verdrietig”. Ook The Wall Street Journal was in zijn videoreview niet lovend over de webcam. Voor een display dat je minstens 1.779 euro kost, mag je toch verwachten dat alle elementen goed zitten.

Apple rolt software-update uit

Gelukkig is Apple niet doof voor die kritiek. De iPhonebouwer heeft inmiddels aan The Verge erkend dat de webcam van de Studio Display nog lang niet op het niveau zit dat zij voor ogen hadden. Apple zou spoedig een software-update uitrollen om de beeldkwaliteit van de webcam wat op te trekken. Wanneer die update er dan aan komt, daar kon Apple echter nog geen informatie over kwijt. Ben jij de aankoop van een Apple Studio Display aan het overwegen? Dan loont het wellicht om nog eventjes te wachten.

De Studio Display lanceerde op 8 maart samen met de iPhone SE 3, iPad Air en Mac Studio. Zoals de naam doet vermoeden is het beeldscherm bedoeld als een uitbreiding van de Mac Studio, al kan je het display gerust aan eender welke pc koppelen (ook met Windows). In het display zit dezelfde A13-chipset van de iPhone 11, wat nog meer doet verwonderen waarom de webcam er niet in slaagt om gezichten goed te weergeven.

appleapple studio displaymonitorslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN