Nieuws

Apple verkocht nog nooit zoveel iPhones en Macs

apple
Nog ooit eerder heeft Apple zoveel iPhones en Macs verkocht als in het eerste kwartaal van 2022. De techreus haalde een omzet van 97,3 miljard dollar.

De recordomzet blijkt in te gaan tegen de verwachtingen van de iPhonebouwer. Tim Cook en co dachten namelijk dat een ongunstige wisselkoers de verkoop zou drukken, net als de ‘niet optimale’ timing van het verschijnen van de nieuwe iPhones en iPads. De impact daarvan bleek dus minimaal. De totale winst zou bij Apple maar liefst 25 miljard dollar bedragen. 

Van de omzet van 97,3 miljard dollar werd 50,6 miljard gerealiseerd door de verkoop van iPhones. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.  

Apple-diensten zorgen voor groei

Daarnaast wisten ook de diensten van Apple stevig in het zadel te blijven. Meer zelfs: die tak groeit nog steeds het hardst. Onder meer de betalingsdienst Apple Pay en de extra garantie voor toestellen, leverde meer inkomsten op. Tot slot deden ook de streamingdiensten Apple Music en Apple TV+ een flinke duit in het zakje. In totaal heeft de techgigant 825 miljoen klanten voor al zijn diensten. Dat zijn er maar liefst 40 miljoen meer dan in het eerste kwartaal van 2021. 

Enkel iPad-verkoop daalt

Alleen de iPad verkocht minder goed, want ook de verkoop van Mac-computers steeg met 15 procent. De Apple Watch en Ear- en Air Pods zitten eveneens in de lift.

De goede resultaten komen ook voor analisten als een verrassing. Zij hadden verwachten dat het allemaal wat stroever zou gaan, omdat echte vernieuwing binnen de product-line-up uitbleef. Bovendien zouden er minder computers verkocht worden aan particulieren, omdat werknemers teruggekeerden naar kantoor. Tot slot zouden mensen ook geneigd zijn om de aankoop van een nieuwere iPhone uit te stellen. Die redeneringen ging dus niet op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business