Nieuws

Google investeert met overname Raxium in AR

Google hoofdkwartier
Google kondigt de overname aan van Raxium, een startup gericht op de ontwikkeling van MicroLED-schermen, om zijn AR-toepassingen uit te breiden.

Wie zit te wachten op een groeiend aanbod aan producten van Google kan hiermee mogelijk opgelucht ademhalen. Google meldde gisteren de overname van Raxium in een bericht op zijn blog. Dit kan ervoor zorgen dat het bedrijf zich meer focust op de uitwerking van augmented reality (AR), virtual reality (VR) en mixed reality-headsets.

Raxium, een Amerikaanse start-up, is gespecialiseerd in het vervaardigen van energiezuinige MicroLED-displays. Ze stellen zelf dat hun schermen kleiner zijn, helderder en veel efficiënter. Dit zorgt ervoor dat ze perfect geschikt zijn om in bepaalde toepassingen te worden verwerkt, zoals VR- of AR-brillen. Bovendien zouden deze veel goedkoper vervaardigd kunnen worden. Het team wordt volledig opgenomen in de ontwikkelingsafdeling van Google.

“Het team van Raxium is vijf jaar bezig geweest met het maken van heel kleine, kosteneffectieve en energie-efficiënte displays met een hoge resolutie die de fundering hebben gelegd voor toekomstige schermtechnologieën”, aldus Rick Osterloh, senior vice-president van toestellen en diensten bij Google. “De technische expertise van Raxium in dit gebied zal een belangrijke rol spelen nu we blijven investeren in onze hardware.”

Google Glass

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Google zich met dit soort toepassingen bezig houdt. In 2013 lanceerde het voor het eerst Google Glass, een bril voorzien van een klein display waarop de gebruiker allerlei informatie kon aflezen. Twee jaar later besloot het bedrijf de verkoop stop te zetten vanwege een ondermaatse interesse. De stijgende interesse in AR-toepassingen houdt mogelijk in dat de vraag nu iets meer vorm heeft gekregen. Het is dus, zeker met deze overname, mogelijk dat we ons in de toekomst aan meer gelijkaardige projecten mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business