Nieuws

Microsoft lost eerste versie van vernieuwde Outlook

De vernieuwde mailclient van Microsoft zal volledig web-based werken. Een select testpubliek kan nu al met Outlook 2.0 aan de slag.

Microsoft Outlook staat al meer dan een jaar in de steigers. De softwarereus kondigde begin 2021 aan dat ze de webversie en in de ingebouwde Windows-app van Outlook wilde samenvoegen tot één web-based mailclient. Daar heeft Microsoft nu een eerste grote stap naar gezet door een testversie te lanceren voor een select doelpubliek. Die is op dit moment alleen beschikbaar voor zakelijke en educatieve accounts die zich inschrijven voor het testprogramma.

Onder meer Windows Central en The Verge hebben al een eerste blik kunnen werpen op de nieuwe versie van Microsoft Outlook. Die voegt op visueel vlak eigenlijk maar weinig grote vernieuwingen toe. De interface is zeer herkenbaar voor wie nu al gebruik maakt van de webversie van Outlook. Nieuwe functies moeten de mailclient nog beter integreren in het besturingssysteem, al zullen meer van die functies bij latere bètaversies worden vrijgespeeld.

Een Outlook voor allen

Vandaag de dag heb je verschillende versies van Outlook die je kan gebruiken. Je hebt de webversie, een lokale versie die mee in je Office-pakket zit en dan nog eens een voorgeïnstalleerde mailapp waar je meerdere mailadressen aan kan koppelen. Het is de bedoeling dat de webversie uiteindelijk nog de enige versie van Microsoft Outlook moet worden.

De exacte timing voor het doorvoeren van die plannen is nog niet bekend. We verwachten dat Microsoft eind deze maand tijdens hun Build-conferentie de nieuwe versie officieel zal onthullen en een publieke bèta zal lanceren. De eerste stabiele versie zouden we dan meer tegen het einde van het jaar mogen verwachten voor Windows 10 en Windows 11.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business