Lab9 Stores neemt Premium Reseller Switch winkels over

Een groot deel van de Switchwinkels zal overgenomen worden door Premium Reseller Lab9 Stores. Vanaf juni gaan ze al open.

De één z’n dood is de ander z’n brood. Apple Premium Reseller Lab9 Stores zet zijn groei verder met de overname van 15 Switch-locaties. Bovendien neemt Lab9 ook een 100-tal medewerkers van Switch over. Het aantal winkels van Lab9 Stores stijgt zo van 11 naar 26. Zowel B2B als B2C-klanten zullen normaal gezien vanaf begin juni 2022 in de nieuwe Lab9-winkels terecht kunnen.

Alle winkels worden opnieuw Apple Premium Reseller-winkels, met Lab9-branding. Het bedrijf verwacht tegen eind 2022 een omzet van zo’n 85 miljoen euro te realiseren. Het merk Switch verdwijnt voorgoed uit het straatbeeld. 

Lab9 Stores

Lab9 Stores neemt 15 Switch-locaties over. In totaal telt de Apple Premium Reseller nu 26 winkels. De overgenomen winkels bevinden zich in: Aartselaar, Antwerpen (Noorderlaan), Antwerpen centrum (“theater”, aan de Oudevaartplaats), Bergen, Brussel (Sint-Lambrechts-Woluwe), Doornik, Erpent (bij Namen), Genk, Hasselt, Leuven (Engelsplein), Louvain-La-Neuve, Mechelen, Olen, Sint-Martens-Latem (bij Gent), en Turnhout. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. 

Winkels worden weer aangevuld

Lab9 Stores zal de nieuwe locaties in de komende weken klaarstomen om klanten vanaf begin juni te verwelkomen in het APR-winkelconcept van Lab9. De nieuwe medewerkers zullen zo snel mogelijk de opleiding voor winkelpersoneel krijgen van Lab9, dat volgens de hoogste Apple-standaarden van klantenbeleving en klantenservice werkt. De winkels worden tijdens de overgangsfase opnieuw bevoorraad met Apple-toestellen en een breed assortiment premium accessoires. Klanten zullen ook via de Lab9-website kunnen bestellen, en de bestelling ophalen in de nieuwe winkels. Klanten zullen bij Lab9 terechtkunnen voor de verschillende hersteldiensten en Apple-support, en ook voor service in het kader van de garantieperiode van de in het verleden verkochte Apple-toestellen. De Switch-winkels blijven gewoon open tijdens deze overgangsperiode.

Hoe zit de deal in elkaar?

De Premium Reseller neemt concreet een deel van het handelsfonds over van Switch. Het gaat over de 15 vermelde winkels en de volledige Apple-repair service van Switch.  Voor heel 2022 verwacht Lab9 Stores een omzet van ongeveer 85 miljoen euro te behalen voor zijn 26 winkels.

In 2021 bedroeg de jaaromzet voor de 11 eigen winkels zo’n 38 miljoen euro. De omzet zou dus meer dan verdubbelen in een jaar tijd, net zoals het aantal winkels.  ‘Deze overname past perfect in onze groeistrategie. We waren al zeer trots op de werking van onze 11 bestaande winkels met herstellingspunten en trainingscentra, maar deze overname geeft ons werkelijk de kans om Lab9 Stores op de kaart te zetten als dé Apple Premium Reseller van België, laat CEO Geert Coolman weten.

CEO Geert Coolman. Beeld: Lab9 Stores