Nieuws

Google Maps krijgt Vlaamse stem

De navigatie-app Google Maps werkt naar verluidt aan een Vlaamse stem die je nu bij al jouw navigatieproblemen zal begeleiden.

Zij die stilaan genoeg hadden van de Nederlandse stem van de navigatie-app Google Maps mogen opgelucht ademhalen. Het ziet ernaar uit dat de applicatie binnenkort voorzien wordt van een Vlaamse stem die de route aangeeft. Dat blijkt uit een artikel van de techsite AndroidWorld. De functie zou momenteel in ontwikkeling zijn, maar een verschijningsdatum is nog niet bekend.

De Vlaamse vrouwenstem zou reeds voor een deel geïntegreerd zijn, zo meldt AndroidWorld. Vlaamse gebruikers zouden nu al op sommige momenten de Vlaamse stem in actie kunnen horen. Dit zou voornamelijk zijn bij het wegvallen van de internetverbinding, maar verder is het nog niet duidelijk hoe dit juist in zijn werk zit. Een keuze om dit in te stellen heb je als gebruiker dus nog niet.

Momenteel wordt het dus nog even afwachten wanneer de functie naar alle Vlamingen wordt uitgerold. Vorig jaar werden Google Assistant-fans reeds verblijd met de komst van een Vlaamse stem die je bij al jouw dagelijkse taken kan helpen. Daarnaast kregen ze de kans om korte gesprekken te voeren met Philippe Geubels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business