maps immersive view
Image Credit: Google

Met Immersive View zal het nog levensechter lijken wanneer je Google Maps gebruikt om door een stad te wandelen.

Op de eerste dag van zijn I/O-conferentie enkele interessante verbeteringen aangekondigd voor Google Maps, die de ervaring van de navigatie-app veel interactiever moeten maken. Elk jaar zoekt Google naar manieren om zijn straatkaarten beter te maken. Nadat vorig jaar meer details werden toegevoegd, ook voor Brussel, pakt Google dit jaar uit met Immersive View, een gloednieuwe modus voor Maps.

Om deze Immersive View mogelijk te maken, giet Google miljarden Street View-foto’s en satellietbeelden samen om digitale modellen te maken van bekende plaatsen. Zo krijg je een 360° weergave van de locatie die je virtueel bezoekt. Het zal ook mogelijk zijn om simulaties te maken voor de drukte doorheen de dag, niet onbelangrijk bij toeristische trekpleisters, en of het er even gezellig is bij verschillende weeromstandigheden. Immersive View zal je dus nog meer doen voelen dat je effectief ter plaatse bent.

immersive view
Ga op virtuele citytrip met Immersive View. Image Credut: Google

Google rolt Immersive View eerst uit in de grootste Amerikaanse steden, Londen en Tokyo. Later zullen daar meer grootsteden aan worden toegevoegd. Wanneer België aan de beurt is, is niet geweten.

Ecologisch reizen

De klimaatopwarming is een brandend actuele thema en via Maps probeert Google ook zijn steentje bij te dragen voor een gezonder klimaat. Je autoritten hebben een grote impact op het klimaat, maar soms is het nu eenmaal niet mogelijk om de wagen thuis te laten staan. Daarom zal Google je binnenkort niet enkel de snelste route tonen naar je bestemming, maar ook de route met de laagste uitstoot. Die zal soms een paar minuten langer duren, maar je doet er de planeet een groot plezier mee. Deze functie was al beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada en komt nu ook naar Europa.

Image Credit: Google

Pret met AR

Tenslotte heeft Google ook aangekondigd dat ze de Live View-feature openstellen voor externe appontwikkelaars. Met Live View kan je via je camera de routebeschrijving projecteren op de echte wereld en informatie opzoeken over herkenningspunten die je op je weg tegenkomt. Dat maakt veel nuttige en minder nuttige toepassingen nodig. Lime lanceert een proefproject in enkele steden waar ze Live View zullen gebruiken om klanten te tonen waar ze hun steps kunnen achterlaten zonder andere verkeersgebruikers te hinderen. Gedaan met steps die het hele voetpad blokkeren. In de Japanse stad Tokyo lanceert een gameontwikkelaar een spel waar je de belangrijkste bezienswaardigheden moet beschermen tegen draken.