google maps

Als je Google Maps aanzet in Brussel, zal je vanaf nu veel meer details op de kaarten te zien krijgen zoals verkeerslichten en zebrapaden.

Advertentie

Google lanceerde de ‘Detailed Street Maps’-functie in augustus 2020 al een voor een handvol grootsteden zoals Londen, San Francisco en New York. Detailed Street Maps voegt meer details zoals verkeerslichten, fietspaden en zebrapaden toe aan de straatkaarten en zet de breedte van straten ook beter in verhouding tot elkaar. Nu is Brussel als eerste Belgische stad aan de beurt.

google maps detailed street brussel
Google Maps laat nu verkeerslichten, zebrapaden etc. zien.

Detailed Street Maps in Brussel

In de bijgevoegde screenshot tonen we hoe de gedetailleerde kaarten eruit zien. Detailed Street Maps is automatisch toegevoegd dus je moet dit nergens in je instellingen aanzetten, en de feature werkt ook perfect als Google Maps graag in incognitomodus gebruikt. Je moet wel een beetje inzoomen op een straat om de details in beeld te krijgen. Naast Brussel staan nog een 50-tal andere wereldsteden op de lijst voor Detailed Street Maps waaronder Berlijn, Singapore en Seattle. Andere Belgische steden lijken voorlopig nog niet aan de beurt.

De uitbreiding van Detailed Street Maps was één van de vele veelbelovende AI-features die Google tijdens I/O 2021 aankondigde voor Maps en sindsdien met mondjesmaat wereldwijd uitrolt. Lees hier welke nieuwe functies er nog allemaal zitten aan te komen voor Google Maps:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here