Nieuws

Apple rolt iOS 15.5 uit, met updates voor Apple Cash en Podcasts 

ios 15.5
Credit: Apple
Apple heeft in de aanloop naar WWDC iOS 15.5 en iPadOS 15.5 uitgerold. De update verbetert de functionaliteiten van Apple Cash en Podcasts.

De Californische techreus komt zijn belofte na om voor de Worldwide Developers Conference (WWDC), die op 6 juni start, een aantal functionaliteiten te verbeteren in een nieuwe iOS-update. Met iOS 15.5 kunnen gebruikers van Apple Cash nu met hun kaart geld verzenden en ontvangen, terwijl Podcast-gebruikers een automatische limiet kunnen instellen voor de opslag van episodes. Je kan dat instellen op basis van het aantal shows of de verschijningsdatum. 

In de release notes vinden we dit terug:

  • Apple Podcasts heeft nu een nieuwe instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je iPhone wordt bewaard en het automatisch verwijderen van afleveringen
  • Er is een probleem verholpen waarbij woningautomatiseringen die worden geactiveerd door personen die arriveren of weggaan, niet werden uitgevoerd

Geen Bancontact in Apple Pay?

Over ondersteuning van Bancontact in Apple Pay vinden we ook na update 15.5 niets terug op onze iPhones. Apple Pay ondersteunde al Maestro via debetkaarten van BNP Paribas, ING en KBC, maar Bancontact-integratie is nog niet actief. Wellicht volgt die later dit jaar als ook bij de banken die ondersteuning uitgerold kan worden.

iOS 15.5 en macOS 12.4

Apple heeft tegelijkertijd macOS 12.4 klaargestoomd. Die voegt dezelfde Podcasts-features toe op desk- en laptops. MacOS 12.4 bevat ook een fix voor de matige webcamkwaliteit. Verder heeft Apple ook nog watchOS 8.6 uitgerold, net als tvOS 15.5 en HomePod 15.5. Op die platformen gaat het niet zozeer om nieuwe features, maar om bug fixes en performanceproblemen.

iOS 15.5 is wellicht de laatste update voor de release van iOS 16. Apple zal echte grote toevoegingen opsparen voor de volgende generatie van zijn mobiele besturingssysteem. De focus ligt nu op iOS 16 dat ergens in het najaar zal verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business