Tesla Bot

Elon Musk meldt de komst van een tweede AI-dag, een evenement waarin het praat over de inspanningen van het bedrijf rond kunstmatige intelligentie.

Tesla-fans mogen alvast beginnen uitkijken naar de zomer. De autofabrikant zal namelijk op 19 augustus een tweede AI Day organiseren. Dat meldde Elon Musk gisteren zelf op Twitter. Het bedrijf zal dan updates geven over zijn lopende ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie, waarop op vlak van zelfrijdende auto’s. Volgens Musk zou het doel van de AI Day voornamelijk liggen bij het aantrekken en warm maken van talenten in de AI- en chipindustrie.

Vorig jaar vond de eerste AI Day van Tesla ook in augustus plaats. Toen kregen we meer informatie te zien rond de AI-chips gemaakt voor de Full Self Driving (FSD)-software voor zelfrijdende auto’s. Daarnaast kregen we ook een betere inkijk in hoe de neurale netwerken van Tesla juist werken. Tot slot gaf het bedrijf ook wat informatie over de huidige ontwikkeling van de Tesla Bot. Deze mensachtige robot met zou mensen bij kunnen staan in het uitvoeren van alledaagse, repetitieve en onveilige taken. In augustus van 2021 meldde Tesla dat we dit jaar een eerste prototype van de robot mogen verwachten, wat dus mogelijk op de tweede Tesla AI Day valt. Musk gaf al wel toe dat er een sneak preview van de robot zal volgen.

Voorlopig lijkt het ons wel een zeer moedige uitspraak om in augustus iets van werkende, wandelende mensachtige robot te zien opduiken. Het lijkt ons waarschijnlijker om verdere updates rond de zelfrijdende systemen te mogen verwelkomen. Tesla kennende bestaat de kans wel dat het dan nog enkele verrassingen in petto heeft. Hoe dan ook wordt het nog even wachten.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.