Tesla Apple CarPlay

Tesla heeft geen ondersteuning voor Android Auto of Apple CarPlay. Een Twitteraar is er nu in geslaagd om beide te doen werken in zijn Tesla.

Advertentie

Het infotainmentsysteem in Tesla’s is een van de beste besturingssystemen die je vandaag de dag in een wagen zal terugvinden. Vaak zijn ze traag, log en lelijk, bij Tesla ligt dat helemaal anders. Gebruikers kunnen er zelfs topgames in spelen. Toch is er al jaren één feature die ontbreekt: Android Auto & Apple CarPlay. Recent is Twitteraar Micahal Gapinski erin geslaagd om Apple CarPlay, met gebruik van Android, te installeren in zijn Tesla.

Apple CarPlay installeren in Tesla

Om tot een goed resultaat te komen had de man de ingebouwde webbrowser nodig, twee Raspberry Pi-systemen, een handvol kleinere hardware en natuurlijk Android OS. Het proces is een lange weg waarbij software en hardware op elkaar moeten afgestemd worden. Helemaal op het einde wordt het dus mogelijk om via de webbrowser in je Tesla gebruik te maken van Android, van daaruit kan je dan Apple CarPlay en Android Auto gaan gebruiken.

De Twitteraar deelde ook een video op YouTube waarin hij toont hoe het gehele systeem in elkaar zit. Momenteel lijkt het erop dat de puntjes nog op de i moeten worden gezet. Het geheel lijkt niet erg responsief en volgens Gapinski is er ook geen audionavigatie mogelijk.

De hele zaak is geen plug & play, geeft Gapinski toe, maar hij geeft wel aan dat hij werkt aan verbeteringen. Zo zou hij in de toekomst slechts willen werken met één Raspberry Pi en wil hij de instructies ook vereenvoudigen voor mensen die bijvoorbeeld minder ervaring hebben in dit soort zaken.