BMW

Door het niet-aflatende chiptekort, heeft BMW besloten om een aantal auto's tijdelijk niet meer te leveren met Android Auto of Apple CarPlay.

Advertentie

De autostal uit Beieren hoopt om zo toch meer leveringen te kunnen doen en vertragingen door het globale chiptekort in beperkte mate te omzeilen. Dat meldt Automotive News Europe.  

Om toch meer auto’s tot bij zijn klanten te krijgen, heeft BMW andere toeleveranciers aangesproken en is het merk een chip gaan gebruiken die Android Auto of Apple Carplay niet volledig ondersteunt. Om daar een mouw aan te passen, krijgen klanten “ten laatste eind juni” een software-update, zonder dat ze daarvoor naar de garage moeten.

Om te weten of jouw recent bestelde wagen achteraf een update moet krijgen voor Apple Carplay en Android Auto, kan je nagaan of ‘6P1’ in de productiecode voorkomt. Die kans is klein, want het lijkt er alvast op dat het gaat om BMW’s die in de eerste vier maanden van 2022 van de band rolden, met de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Spanje of het Verenigd Koninkrijk als bestemming. 

BMW omzeilt chiptekort 

Het is niet voor het eerst dat BMW auto’s aflevert waarbij de autobouwer enkele niet-essentiële features achterwege laat, om levertijden in te korten. In het najaar van 2021 besloten de Duitsers nog om touchscreenfeatures weg te laten in een beperkt aantal voertuigen, ook al vanwege het chiptekort.

BMW is zeker niet het enige merk dat die strategie zo nu en dan toepast. In dezelfde periode besloot Tesla om sommige auto’s niet uit te rusten met usb-poorten. En Ford, tot slot, bezorgde een aantal Explorer-SUV’s zonder klimaatregeling achteraan.  

BMW’s beslissing lijkt alvast minder ingrijpend dan een gelijkaardig probleem bij Mercedes, een tijdje geleden. Zij besloten toen om in een beperkt aantal voertuigen bepaalde chips helemaal achterwege te laten, zodat klanten hun wagen achteraf naar de garage moesten brengen voor een fysieke installatie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here