groepschats

WhatsApp werkt aan een nieuwe feature die je toelaat om onopgemerkt groepschats te verlaten. Zo kan je lastige vragen in de groep vermijden.

Wanneer je vandaag een WhatsApp-groep wil verlaten, gaat dat onvermijdelijk gepaard met de melding dat je het gesprek verlaten hebt. Het gevolg? Gebruikers hebben regelmatig last van schroom om uit een groepsgesprek te stappen. WhatsApp werkt aan een feature die vervelende confrontaties kan helpen vermijden. Dat meldt WABetaInfo

Ongemerkt WhatsApp-groepen verlaten

Groepsadmins zullen de meldingen van vertrekkende groepsleden wel nog te zien krijgen. Andere deelnemers krijgen dat dus niet te zien. Zij zouden al toevallig in de lijst met deelnemers moeten gaan snuisteren wanneer ze vermoeden dat iemand niet meer in de groep zit.  

De feature kwam al ter sprake toen Meta aankondigde dat het voor WhatsApp zou gaan experimenteren met Communities. Die aanpassing zou gebruikers toelaten om aparte groepschats te combineren onder één dak, in een structuur die voor hen handig is.  

WABetaInfo heeft een screenshot kunnen bemachtigen van een nieuwe WhatsApp-bèta voor desktop. Daarop valt de volgende boodschap te lezen: “Enkel jij en groepsadmins zullen te zien krijgen dat je de groep verlaten hebt.” Hopelijk zal de feature ook uitgerold worden voor de mobiele versie van WhatsApp. 

En wanneer je wil vermijden dat specifieke contacten je opnieuw toevoegen aan de groep in kwestie, dan kan je dat nog steeds tegenhouden, via de privacy-instellingen van je account. Onder de machtiging voor wie je kan toevoegen aan een groepsgesprek, kan je schakelen tussen ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ of ‘Mijn contacten, behalve…’, waarbij je kan kiezen wie je uitsluit.