Nieuws

Twitter dreigt overname door Musk af te dwingen

Musk
Twitter is van mening dat de overname door Musk niet zomaar afgeblazen kan worden, en wilt de overeenkomst, indien nodig, afdwingen.

Als Musk het verhaal niet wilt afmaken, dan lijkt Twitter zelf paraat om hier het nodige werk voor te doen. Dat meldde de raad van bestuur van het bedrijf vandaag in een persbericht, wat door Bloomberg werd opgepikt. Na het initiële bod van Musk om het berichtenplatform voor 44 miljard dollar over te kopen leek het alsof hij daar op terug wou komen, of wou onderhandelen voor een lager bod. De raad van bestuur van Twitter blijft echter vasthouden aan de eerst gestelde voorwaarden.

Eind vorige week meldde Musk dat hij de overname van Twitter tijdelijk op pauze had gezet. Hij wachtte naar verluidt op verdere informatie over de exacte hoeveelheid nep- en spamaccounts  op het platform. Volgens Twitter zelf lag dit rond de vijf procent van alle accounts, al werd dit door externe berichten tegengesproken. Dit zorgde voor de nodige twijfel bij de Tesla-baas, met meldingen van een mogelijke herziening van de overname tot gevolg.

Niet zo eenvoudig

Ook al zou Musk zich bedenken, dit zou niet zo eenvoudig zijn als hij zelf denkt. Indien een van beide partijen de overname stop zou zetten, dan moet deze partij een miljard dollar ophoesten ter compensatie. Daarnaast bevat het contract ook een clausule waarbij Twitter Musk kan dwingen tot de overname, zo blijkt. Indien de raad van bestuur hem voor het gerecht wilt trekken, dan zou ook hier het uiteindelijke doel zijn om de overname te laten plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business