Nieuws

Proximus geeft meer klanten toegang tot 5G, maar aan beperkte snelheid

Vanaf 1 juli kunnen Mobile Flex-klanten van Proximus aan de slag met 5G, al zullen ze de voordelen nog niet ten volste kunnen benutten.

Heb je een Mobilus Flex-abonnement afgesloten bij Proximus, dan zal je deze week een sms-bericht moeten hebben ontvangen van je provider. Via de sms, die werd gedeeld door Androidworld, brengt Proximus zijn klanten ervan op de hoogte dat ze vanaf 1 juli gebruik kunnen maken van 5G zonder een meerprijs voor te betalen. Dat zal wel met een snelheidslimiet van maximaal 100 Mbps zijn.

5G aan de ketting

Dat klinkt niet heel indrukwekkend en uit een testje dat we uitvoerden op het 5G-netwerk van Proximus in Antwerpen bleek ook dat hogere downloadsnelheden al makkelijk kunnen gehaald worden. Sterker nog, het gemiddelde 4G-netwerk kan sneller dan 100 Mbps. 5G zal dan ook vooral als een alternatief dienen op plekken waar het 4G-netwerk minder hoge snelheden haalt. Vind je 100 Mbps niet voldoende, dan kan je een Mobilus Unlimited abonnement nemen. Daarmee kan je via 5G surfen aan een maximale snelheid van 500 Mbps.

Wachten op de veiling

Het huidige 5G-netwerk van Proximus staat dan ook nog in de kinderschoenen. De provider is al sinds 2020 bezig met de voorbereidingen, maar wacht net zoals de concurrentie op de officiële spectrumveiling, die deze zomer zal plaatsvinden. Proximus krijgt er dan mogelijk nog één of twee concurrenten bij op de mobiele telecommarkt.

Tot 30 juni geeft Proximus zijn mobiele klanten gratis toegang tot 5G als dat in hun omgeving beschikbaar is. Dat kan je controleren op deze kaart, maar de beschikbaarheid is vooral beperkt tot grotere steden en de kust.

5gproximusslidertelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals