Nieuws

AOC lanceert Agon Pro-monitor met 300Hz refresh rate 

agon pro
AOC heeft een nieuwe, supersnelle gamingmonitor toegevoegd aan zijn line-up. De Agon Pro AG274QS krijgt een refresh rate van 300Hz.

De Agon Pro AG274QS heeft een schermdiagonaal van 27 inch en heeft een Fast IPS-paneel, dat volgens de fabrikant het juiste evenwicht moet vinden tussen een snelle responstijd en een realistische weergave. De monitor heeft een QHD-resolutie (1440p) en ondersteunt DisplayHDR600.  

Dat combineert het scherm met een responstijd van 1 ms. Gamers die het moeten hebben van snelle reacties, zouden er hun voordeel mee moeten kunnen doen. De Agon Pro AG274QS ondersteunt ook nog Adaptive Sync en AMD FreeSync. Zo zouden screen tearing en andere haperingen tot een minimum herleid moeten worden. 

Agon Pro gaat voor 300Hz 

AOC kiest voor een verversingssnelheid die twee keer hoger ligt dan de al vlotte 144Hz van de doorsnee gamingmonitor. Daardoor kan de AG274QS meer frames per seconde weergeven en dat is voor gamers zo mogelijk het allerbelangrijkste. 

De monitor krijgt een voet waarmee hij zowel in hoogte als draaihoek verstelbaar is. AOC heeft ook praktisch gedacht, want met 4 USB 3.2-poorten kan de monitor fungeren als een dock om essentiële randapparatuur (zoals een muis, toetsenbord en headset) handig aan te sluiten. Aan de schermrand is ook een headsethouder voorzien. 

De Agon Pro AG274QS is in de loop van deze maand verkrijgbaar, voor een adviesprijs van 1.199 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business