Nieuws

iPadOS 16 maakt van je iPad nog meer een laptop

Grote veranderingen zijn op komst in iPadOS 16. Apple wil de interface van de software aanpakken om multitasken intuïtiever te maken.

Maandag 6 juni staat Apple’s WWDC-conferentie weer op het programma. Tijdens de openingskeynote, die je live kan meevolgen, zal Apple de laatste softwarenieuwigheden aankondigen. Zo zullen onder andere iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, watchOS 9 en nieuwigheden rond Apple TV en iCloud de revue passeren. Traditioneel gezien zuigt de aankondiging van de nieuwste versie van iOS de meeste aandacht naar zich toe, maar volgens Bloomberg moeten we dit jaar met extra interesse naar iPadOS kijken.

Het Amerikaanse nieuwsmedium schrijft dat Apple de interface van iPadOS op de schop heeft gegooid voor de nieuwste versie. Apple zou vooral het werken met meerdere apps tegelijkertijd veel gebruiksvriendelijker willen maken. In de huidige versie kan je tot drie apps tegelijkertijd op je scherm weergeven. Twee apps kan je full-screen naast elkaar zetten en een derde app wordt daarbovenop in een verkleinde weergave getoond. Nu zal je meer vrijheid hebben om applicaties te verdelen over je scherm en de algemene interface moet ook duidelijker maken welke applicaties je allemaal hebt openstaan en welke actief zijn, zodat je hier vlotter tussen kan schakelen.

Van ‘grote smartphone’ naar ‘kleine laptop’

Deze aanpassingen in iPadOS 16 zullen de gebruikservaring van de iPad weer een beetje meer richting die van een laptop doen verschuiven. Waar de iPad oorspronkelijk bedoeld was als een hybride tussen een smartphone en een laptop, voelen de laatste generaties iPads steeds meer aan als laptops. De iPad Pro 2021 heeft ook dezelfde M1-chip aan boord als Macbooks, dus op vlak van hardware zijn de verschillen al niet meer zo groot tussen beide producten. Nu lijkt de software van de iPad dus ook dezelfde weg te gaan bewandelen.

Apple was uiteraard niet beschikbaar voor commentaar om de geruchten te bevestigen of ontkrachten. We zullen tot maandagavond moeten wachten om te weten hoe iPadOS 16 eruit zal zien. Wil jij de presentatie live volgen? In dit artikel lees je hoe je er digitaal bij kan zijn:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business