Apple WWDC 2022: wat ligt er op tafel?

Apple WWDC 2022
WWDC 2022, wat moet je weten? Alles over Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie die in juni zal plaatsvinden.

Apple organiseert twee keer per jaar een groot event. In juni is dat zoals vanouds de Worldwide Developer Conference (WWDC) en in september het zogenaamde iPhone-event. Sinds enkele jaren heeft het bedrijf een uitgebreider aankondigingsschema. Naast de twee grote events komen daar nog gemiddeld 2 aankondigingen bij in het voor- en najaar. We blikken vooruit op wat we tijdens WWDC 2022 mogen verwachten.

Voor ons is WWDC 2022 het belangrijkste op de eerste dag. Tim Cook & Co. organiseren dan namelijk een uitgebreide keynote waarin ontwikkelaars worden geprezen, cijfers worden getoond en nieuwigheden aangekondigd. Sinds 2020 organiseert Apple die keynote digitaal met een stream vanuit het Steve Jobs Theater. Of dat dit jaar anders zal zijn? We betwijfelen het.

Wanneer begint WWDC 2022?

WWDC zal dit jaar op 6 juni van start gaan. Apple organiseert daarna tot en met 10 juni verschillende dagen die in het teken staan van zijn ontwikkelaars en daar komt dit jaar ook een specifieke dag voor jongeren en studenten. Die dag zal doorgaan in Apple Park, maar verder zal WWDC ook dit jaar nog helemaal online plaatsvinden.

Welke verrassingen heeft Apple dit jaar voor ons in petto?

Zoals ieder jaar is de startkeynote voor WWDC softwaregericht. Dat wil zeggen dat Apple normaliter geen hardware-aankondigingen zal doen, daarvoor zijn er andere events. Wat verwachten we dan wel?

  • iOS & iPadOS 16
  • macOS 13 (wordt het macOS Mammoth?)
  • tvOS 16
  • watchOS 9
  • Nieuwigheden rond iCloud+, Apple TV(+) en meer

Waar zal WWDC 2022 plaatsvinden en hoe volg je mee?

Als WWDC 2022 van start gaat op 6 juni dan zal je vanaf 19.00 uur onze tijd kunnen meevolgen via de livestream op YouTube, Apple TV of via de website van Apple in de Safaribrowser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business