Nieuws

iOS 16 brengt vooral nieuw toegangsscherm

iOS 16 officieel
Een nieuw toegangsscherm, Berichten aanpassen en nog veel meer. Dit zijn de nieuwigheden in iOS 16.

Met iOS 16 zal het toegangsscherm op je iPhone een stuk persoonlijker worden dan dat vandaag het geval is. De update brengt ook overeenkomsten met macOS Ventura, zo zal je ook in iOS 16 tabbladen in Safari kunnen delen.

In een nieuw gelaagd effect komen de onderwerpen op foto’s artistiek rondom de tijdsweergave van het toegangsscherm te staan, wat voor diepte zorgt. Met opvallende stijlen en kleuren kun je de weergave van datum en tijd aanpassen.  Het toegangsscherm is voorzien van widgets die geïnspireerd zijn op de complicaties van Apple Watch. Daarmee zie je in een oogopslag allerlei informatie, zoals geplande afspraken, het weer, batterijniveau, alarmen, tijdzones, voortgang van Activiteit-ringen en meer.

Nieuwe manier om meldingen te tonen

In lijn met het nieuwe concept voor je toegangsscherm pakt Apple ook de manier waarop meldingen getoond worden aan. Dat deed het in vorige updates ook al met gegroepeerde meldingen maar de iPhonebouwer lijkt nu een betere oplossing te hebben gevonden. Vanaf iOS 16 zullen alle meldingen onderaan het scherm getoond worden waardoor je toegangsscherm veel meer vrij zal zijn. Wil je de meldingen bekijken? Dan swipe je gewoon omhoog.

Verschillende toegangsschermen in combinatie met Focus

Omdat je in iOS 16 – net zoals op je Apple Watch – verschillende toegangsschermen zal kunnen aanmaken, vraagt dat ook om een koppeling met Focus. De update zal het mogelijk maken om je Focus-profielen te koppelen aan bepaalde toegangsschermen. Zo krijg je bijvoorbeeld alleen het Werk-toegangsscherm met bijhorende meldingen tijdens je Focusprofiel “Werk”. Apple trekt die lijn ook door naar de Berichten-app. Zo zal Focus je alleen berichten tonen die van toepassing zijn op je werk.

Pas een verstuurd bericht aan

Net zoals WhatsApp hier een oplossing voor heeft gevonden, zal je ook in de Berichten-app een verstuurd bericht kunnen aanpassen of het verzenden ervan ongedaan maken. Apple deelde niet mee hoeveel tijd je daar als gebruiker voor krijgt maar het kan dus vanaf dit najaar. Ook nieuw in Berichten is SharePlay, waarmee je content zoals films of muziek synchroon kunt afspelen met gedeelde afspeelregelaars terwijl je via Berichten met elkaar blijft chatten.

Haal het onderwerp uit een foto

‘Visueel opzoeken’ heeft een nieuwe feature. Je kunt nu je vinger op een foto houden, waarna het onderwerp van de foto uit de achtergrond wordt gelicht en naar een app als Berichten kan worden gesleept.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business