Nieuws

Netflix bevestigt tweede seizoen van successerie Squid Game

Goed nieuws voor de fans van de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Netflix heeft de komst van een tweede seizoen officieel bevestigd.

Dat Squid Game een vervolgseizoen krijgt, zal voor weinigen als een grote verrassing aankomen. Het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse is tot heden de meest succesvolle titel op Netflix, die ook zeer veel geld in het laatje bracht voor het videostreamingbedrijf. Meer dan een korte teaser op sociale media had Netflix niet nodig om het licht op groen te zetten voor het tweede seizoen van Squid Game.

De aankondiging wordt nog vergezeld door een persoonlijke boodschap van Hwang Dong-hyuk, de bezieler van de succesreeks. In die boodschap laat hij wel uitschijnen dat het nieuwe seizoen er ook niet onmiddellijk zal komen. Dong-hyuk had er maar liefst 12 jaar voor nodig om het eerste seizoen van Squid Game te realiseren. Zo lang zal het nu niet duren, maar het tweede seizoen wordt ten vroegste in 2023, wellicht eerder 2024 verwacht. Wat we wel al weten is dat hoofdpersonage Gi-hun en de gemaskerde Front Man zullen terugkeren.

Redder in nood?

Met de aankondiging van het nieuwe seizoen van Squid Game wil Netflix zijn abonnees alvast iets geven om naar uit te kijken. En dat is broodnodig, want het videostreamingplatform heeft er enkele moeilijke maanden opzitten. In het eerste kwartaal van 2022 verloor Netflix meer abonnees dan dat er nieuwe bijkwamen, voor het eerst in de geschiedenis van het platform. Daarvoor was de groei in abonnees al langer aan het dalen, tot Squid Game die trend in 2021 weer (voor even) eigenhandig in positieve zin omkeerde. Toont Squid Game zich weer de redder in nood voor Netflix?

De grootste Netflix-hit in 2022 is voorlopig de miniserie Inventing Anna. Het vierde seizoen van Stranger Things is wel goed op weg om die serie van de troon te stoten.

Bekijk hier ons overzicht van de beste nieuwe films en series die deze maand verschijnen op Netflix

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business