Nieuws

iRobot Roomba i5 en i5+ gelanceerd in België vanaf 449 euro

iRobot lanceert zijn twee nieuwste robotstofzuigers in België. De Roomba i5 en Roomba i5+ zitten bomvol slimme features.

iRobot kondigde zijn gloednieuwe robotstofzuigers voor de Europese markt officieel aan op 16 mei, en een kleine maand later duiken de Roomba i5 en i5+ ook op in België. De nieuwe modellen hebben met de donkergrijze kleur en grote bedieningsknop een zeer herkenbaar uiterlijk voor wie eerder al een iRobot Roomba in levende lijve zag. Twee rubberen borstels zuigen vuil en haartjes op met 10x meer zuigkracht in vergelijking met de goedkoopste Roomba 600-modellen.

Slimme stofzuiger voor een slim huis

Even typerend als het uiterlijk zijn de slimme functies die gebruikers via de iRobot-app ter beschikking krijgen. Robotstofzuigers van iRobot zoals de Roomba i5 en i5+ brengen je huis letterlijk in kaart om per ruimte het optimale schoonmaakschema samen te stellen. Trackingsensoren zorgen ervoor dat de stofzuigers de snelste weg naar zijn bestemming zoekt en niet tegen obstakels aanbotst. Diezelfde sensoren zorgen er eveneens voor dat de robotstofzuiger automatisch terug naar zijn oplader keert wanneer dat nodig is en met een volle batterij weer verder gaat waar hij gebleven was.

Imprint Smart Mapping

Wil je maar één bepaalde ruimte laten stofzuigen? Dan stel je dat in via de Imprint Smart Mapping-functie en je stofzuiger doet de rest. De robotstofzuiger is ook eenvoudig te bedienen via Google Assistant, Siri en Alexa en kan naadloos samenwerken met andere schoonmaaktoestellen van iRobot. In een slim huis hoort een slimme stofzuiger.

Leegt zichzelf

Een functie die we zeer handig vonden bij de Roomba J7+ zien we ook terug bij de iRobot Roomba i5+: Clean Base Automatic Dirt Disposal. Deze functie zorgt ervoor dat de robotstofzuiger na elke poetsbeurt zichzelf leegmaakt in een speciale zak die tot 99% van alle vuiligheid opvangt. Zo moet je er niet na elke poetsbeurt aan denken dat je de stofzuiger leeg maakt: volgens iRobot kan je tot 60 dagen lang de stofzuiger dagelijks gebruiken zonder de zak te moeten ledigen. Deze functie vormt het belangrijkste onderscheid tussen de Roomba i5+ en de i5.

irobot roomba i5
Image Credit: iRobot

Prijs en beschikbaarheid

iRobot Roomba i5+ robotstofzuiger met Clean Base Automatic Dirt Disposal kost €699 en is vanaf nu verkrijgbaar via de officiële website van de fabrikant en bij erkende retailers. De Roomba i5 is verkrijgbaar zonder Clean Base Automatic Dirt Disposal en kost €449.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business