Nieuws

Edpnet dient klacht in tegen Proximus wegens oneerlijke concurrentie

EDPnet
© Edpnet
Edpnet wil dat de kosten voor het gebruik van het Proximusnetwerk omlaag gaan. Dat probeert het gedaan te krijgen via het BIPT.

Dat doet de telecomprovider nadat Mobile Vikings – dochter van Proximus – gisteren zijn nieuwe internetabonnement officieel lanceerde. Na een uitgebreide testperiode van Mobile Vikings waarbij early birds aan de slag konden gaan met het nieuwe vast internet heeft de provider zijn nieuwe pakket gisteren voorgesteld aan het grote publiek. Edpnet is nu van mening dat moederbedrijf Proximus aan oneerlijke concurrentie doet omdat Mobile Vikings op een heel goedkope manier gebruik kan maken van het Proximusnetwerk.

Goedkoper netwerk

Nog volgens Edpnet zou het niet meer rendabel zijn om op deze manier te gaan concurreren met providers als Mobile Vikings. Die laatste heeft vandaag een abonnement met vast internet voor 38 euro (100 Mbps) per maand en een voor 53 euro (1 Gbps) per maand.  Wie al klant is bij Mobile Vikings krijgt bovendien drie euro korting per maand. Installatiekosten zijn gratis.

Bij Edpnet ben je dan in vergelijking 32 euro per maand kwijt, maar je moet bijvoorbeeld wel een activatiekost van 50 euro betalen. Voor het Gigabitabonnement heeft Edpnet het duurste abonnement van 46 euro waarbij je dan een downloadsnelheid tot 500 Mpbs krijgt.

Omdat Mobile Vikings dus geen installatiekosten aanrekent, moet de provider die kosten terugverdienen via de abonnementen zelf. Volgens Edpnet is dat een concept dat niet haalbaar is. Als de provider hetzelfde zou doen dan zouden ze verlies lopen, vertelt de directeur van Edpnet aan Het Laatste Nieuws.

Momenteel heeft Edpnet een portefeuille met 45.000 klanten en ze vragen in hun klacht nu om de kosten voor het gebruik van het Proximusnetwerk te verlagen. De provider gaat dat via het BIPT proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business