Apple iOS 16

De tweede ontwikkelaarsversie van iOS 16 is intussen uitgerold. Wat is er allemaal nieuw?

Advertentie

Apple heeft de tweede bètaversie van iOS 16 uitgerold. Daarin zijn een lijstje aan nieuwe features bijgekomen. De meeste opvallende is het feit dat gebruikers nu iCloud backups kunnen doen via 4G of 5G, dat moet in iOS 15 en ouder via WiFi gebeuren. Over het algemeen kan deze versie een beetje stabieler zijn maar het is perfect mogelijk dat bepaalde features in deze bèta niet meer werken.

Wat is er nieuw in bèta 2?

Allereerst is er dus die ondersteuning voor mobiele data bij iCloud backups. Apple maakt het mogelijk om dat in de nieuwe iOS-versie ook te doen via een 4G of 5G-netwerk. Het bedrijf geeft wel een melding als je deze feature wilt inschakelen omdat natuurlijk niet iedereen een groot datapakket heeft, en zelfs dan nog.

Er zijn ook enkele wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot het toegangsscherm in iOS. Je kan in deze tweede bèta nu eenvoudiger jouw persoonlijke toegangsschermen verwijderen. Bovendien heeft Apple je locatie toegevoegd in het toegangsscherm met de aarde op de achtergrond, een leuke tweak.

In de Berichten-app zullen gebruikers met een oudere iOS-versie dan weer een bericht krijgen als iemand een bericht heeft aangepast. Die bewerkingen waren eerst helemaal niet zichtbaar, dat heeft Apple nu opgelost stuurt iOS een bericht met de nieuwe versie van dat bericht.

Hoe kan ik de tweede bèta installeren?

Kan je niet wachten tot de eerste publieke beta uitkomt deze zomer? Dan kan je vandaag al aan de slag met iOS 16, iPadOS 16 of macOS 13. Hier lees je hoe dat kan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here