Kan je niet wachten tot dit najaar om de nieuwe versies van macOS, iOS, iPadOS en meer? Je kan nu al aan de slag met de bètaversies zonder ontwikkelaarsaccount.


Publieke bèta beschikbaar

Vanaf vandaag zijn ook de eerste publieke bètaversies beschikbaar van iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, watchOS 9 en tvOS 16. Deze bètaversies zijn voor het brede publiek beschikbaar en zijn voor veel gebruikers de eerste gelegenheid om nieuwe software-features. Je downloadt de publieke bèta via de hierboven beschreven weg. Ook bij publieke bèta geldt dat de software nog vol bugs kan zitten.


Laatst bijgewerkt op 12/07/2022/.

Sinds begin juni zijn de eerste ontwikkelaarsversies van iOS 16 en macOS Ventura officieel beschikbaar. Het gaat hier om een bèta die niet voorzien is voor het grote publiek maar vooral wordt opengesteld om feedback te ontvangen van appontwikkelaars. Deze eerste versie is niet zo stabiel als bijvoorbeeld iOS 15.5 en kan nog heel wat bugs en problemen veroorzaken. Wie een Mac of iPhone op overschot heeft kan wel al aan de slag met iOS 16 of macOS Ventura. Zo ga je aan de slag.


Welke bètaversies zijn vandaag al beschikbaar?

Ik wil een bètaversie installeren

Dat kan. Je moet er wel rekening mee houden dat deze versies nog bugs kunnen bevatten. Zorg dus dat je deze bètaversie op een toestel installeert dat je niet dagelijks gebruikt. Hoe ga je aan de slag?

  • Surf op je Apple-toestel (via Safari) naar betaprofiles.com
  • Kies het gewenste bètaprofiel dat je wil downloaden en tik op Install Profile
  • Van zodra het profiel is gedownload kan je het terugvinden onder Instellingen
  • Tik op het profiel en kies rechtsboven voor Installeer profiel
  • Ga nu naar Algemeen – Software Update en wacht tot de update naar iOS 16 verschijnt
  • Download en installeer de update
Beeld: betaprofiles.com